Graham Coxon: HAPPINESS IN MAGAZINES

Det er altid trist, at et band mister et medlem.

Graham Coxon:

HAPPINESS IN MAGAZINES

Parlophone

'

Men i tilfældet Blur og herr farvel og tak, manden med de sorte briller, guitarist Graham Coxon, er der næsten kun kommet godt ud af bruddet:

Blur minus Coxon leverede i fjor en meget anderledes og spændende opdagelsesrejse med cd'en "Think Tank". Og med sit nye soloalbum træder Coxon for alvor ind i rollen som en solist, man tør tro på og følge.

Den tidligere guitarist i Blur har flere solistalbum på samvittigheden. Det seneste kom lige efter, at Coxon havde brudt med sit band gennem en årrække.

Men med det nye af slagsen med Stephen Street som producer (The Smiths m.fl.) finder Coxon for alvor frem til sit helt eget udtryk. Faktisk vil jeg påstå, at man ikke kan høre noget lignende på den britiske musikscene for tiden.

Coxon synger det bedste, han kan, og det er godt nok. Og han spiller det ene øjeblik elektrisk guitar, som om han var med i et garagerockband, for i næste moment at vælge en mere blues'et fornemmelse.

I næste nummer vælger han den lige vej frem med en ren og glad popsang for efterfølgende at skrue ned for tempoet med en akustisk ballade.

Selvfølgelig finder man på cd'en Blur i Coxon og beviset på, at denne mand spillede en rolle i et af Storbritanniens vigtigste orkestre i nyere tid.

Men man finder især ud af, at Coxon har sit eget finurlige sprog at tilbyde teksterne og nu tør sætte sig store mål med de melodier, han har så nemt ved at finde.

  • Graham Coxon optræder på årets Roskilde Festival
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen