Polanski udebliver fra sex-sag

Roman Polanski's forsvarer meddeler retten i Los Angeles, at Polanski ikke har intentioner om at komme tilbage til USA, hvor han står til 20 års fængsel for voldtægt

Roman Polanski's forsvarer Chad Hummel fremhæver i et dokument til retten i Los Angeles, at motivet bag sagen om frafaldelse af sigtelsen i voldtægtssagen bunder i et ønske om, "at efterlade en arv af retfærdighed", så juridiske og proceduremæssige fejl ikke skal gå ustraffet hen.

Mange fejl i sagen

Ifølge Hummel er der mange fejl i sagen.

Hummel fremhæver på baggrund af dokumkentar-filmen "Roman Polanski: Wanted and desired" fra 2008, at hele den 30 år gamle sag er præget af juridiske fejl og mislykket kommunikation.

Polanski's ønske om frafaldelse af sigtelsen har været katalysator for en stor mængde retsdokumenter, der også inkluderer anklagerens svar, indeholdende alle de seksuelle detaljer i Polanski-sagen. Det fremgår, at anklageren vil kæmpe imod frafaldelsen.

Desuden lagdes der vægt på, at loven kræver, at Polanski kommer til Los Angeles, hvis han vil høres.

Giver han ikke møde den 21. januar risikerer han, at retten afviser hans krav.

Polanski bliver i Frankrig

Hummel mener derimod ikke, at Polanski behøver, at møde personligt op i retten, idet den prisvindende instruktør, der har sin bopæl i Frankrig, ikke kan møde op til en høring uden at risikere arrestation.

Offeret maner til fred

Den nu 45-årige Samantha Geimar, offeret i Polanski-sagen, har udtalt, at anklagerne i sagen sætter hende i en ny offerrolle, hvorfor hun er parat til at tale til fordel for Polanski under høringen.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen