Polanski får stedfortræder under høring

På onsdag afgøres det, om filminstrukturen Roman Polanski kan slippe af med sin 30 år gamle voldtægtssag.

Artiklens øverste billede

En Californisk appeldomstol besluttede, at den 75-årige filminstruktørs forsvarer kunne stedfortræde for Roman Polanski under den høring, der skal tage stilling til hvorvidt anklagerne mod Polansk skal frafalde. Anklagerne i sagen krævede, at Polanski selv dukkede op til høringen, der skal finde sted næste onsdag.

I sidste uge offentliggjorde Polanski imidlertid, at han ingen intentioner har om at vende tilbage til USA og deltage i høringen, idet han frygter at blive arresteret.

Dokumentation fra film

Hummels sag bygger på dokumentation for, at forsvarer og dommer har et farvet synet på Polanski. Dokumentationen for anklagen findes ifølge Hummel i HBO's dokumentarfilm "Roman Polanski: Wanted and Desired"-

Filmen giver kraftige indikationer på, hvordan retten i Los Angeles har handlet imod proceduelle foreskrivelser i sagen om den berømte filminstruktør.

Hummel argumenterer iøvrigt for, at en neutral dommer uden tilknytning til retten i Los Angeles skal tage stilling til, om Polanski får lov at lægge den 30 år gamle sag bag sig.

Anklagerne giver ikke op

Anklager Sandi Gibbons nægtede at kommentere sagen, men udtalte til AP, at retten i Californien havde bedt dem skrive deres udlægning af sagen, "og det har vi i sinde at gøre."

Hvorvidt Polanski kan slippe af med sin 30 år gamle voldtægtssag vil blive afgjort på onsdag, hvor han vil blive repræsenteret af Hummel.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen