Winfrey fastholder Holocaust-løgn

<p>Den største kærlighedshistorie fortalt på tv. Sådan annoncerede Oprah Winfrey Rosenblats kærlighedshistorie. Skønt den er rent fup, kan den stadig læses på hendes web-side.</p>

Artiklens øverste billede
Oprah Winfrey gengiver stadig Herman Rosenblats kærlighedshistorie skønt den er afsløret som fri fantasi. Fotos: AP/Collage: UffeC

Talkishowets ubestridte dronning, Oprah Winfrey, faldt - ligesom resten af verden - pladask for den fantastiske historie om at Herman og Roma Rosenblat mødtes gennem kz-lejren Buchenwalds pigtrådshegn.

Historien blev i juledagene definitivt afsløret som en stor løgn, men det har tilsyneladende ikke gjort stort indtryk på Oprah Winfrey, der synes utilbøjelig til at se sandheden i øjnene. To gange medvirkede Rosenblat-parret i hendes show, men Winfrey har ikke selv kommenteret den pinlige afsløring.

Tre sider

Parrets fantasifulde historie fylder stadig tre sider i hendes ekstremt besøgte web-univers. Dog er der lavet en lille tilføjelse nederst på en af siderne om, at Herman Rosenblat den 27. december indrømmede at han havde løjet om parrets møde i kz-lejren Buchenwald.

Afsløringen fik forlaget Berkley Books, der havde planlagt at udgive Herman Rosenblats erindringer til februar, til at aflyse udgivelse og en allerede udgivet børnebog baseret på den usande kærlighedshistorie blev trukket af markedet.

Ingen kommentarer

En talsmand for Oprah Winfrey - Angela DePaul - vil ikke overfor AP forklare, hvorfor man har valgt stadig at bruge hele tre websider på den usande historie. Hun nøjes med at henvise til noten i bunden af den første webside.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen