Kultur

USA tør ikke udgive bog om muhammedkrisen

Amerikanske forlags frygt for militante reaktioner har ikke alene ramt udgivelsen af en roman om profeten Muhammeds barnebrud, A'isha. Også Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, er oppe imod de amerikanske forlags frygt for voldelige aktioner.

Flemming Rose er i gang med at skrive en bog om muhammedkrisen i Danmark, og han har derfor haft kontakt til flere store forlag i USA, men de har alle takket nej til at udgive bogen.

"De er begejstret for projektet, men bekymret for de konsekvenser det vil få, hvis de udgiver bogen", siger Flemming Rose til Ritzau.

Aktuelt har det store amerikanske forlag Random House, stoppet udgivelsen af "Juvelen i Medina", der er en roman af journalisten Sherry Jones om Muhammeds barnebrud, A'isha. Bogen skulle have været udgivet i USA i sidste uge. Men Random House gjorde forfatteren fri af kontrakten i forbindelse med diskussioner om bogen.

Flemming Rose kalder forlagets tilbagetrækning af bogen for et udtryk for selvcensur, da forlaget i princippet er tilfreds med romanen, men er bange for voldelige reaktioner.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her