Festivalgæster stormer Skanderborg

<p>På grund af stort pres fra tusindvis af festivalcampister blev der mandag aften åbnet til campingområdet på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Det skulle først være åbnet i dag kl. 16.</p>

Artiklens øverste billede

Sikkerhed var grunden til, at ledelsen på Skanderborg Festival sent i aftes valgte at give efter for utålmodige gæster, der havde taget opstilling foran hegnene til Danmarks smukkeste – og sandsynligvis vådeste festival.

Mange af de gæster som først ankommer langvejs fra i løbet af tirsdagen, og som først havde forventet, at der blev åbnet op ad tirsdagen, må derfor se sig henvist til de fjerneste campingområder.

Storm på campingpladsen

Kl. 21.30 måtte sikkerhedsvagter og campingvagter opgive at holde folk tilbage. Folk i tusindvis væltede hegnene under stor tumult og stormede ind på campingområderne, hvor de begyndte at slå lejr på de mest attraktive pladser nærmest koncertområdet.

Men det lykkedes vagterne under trusler om at få telte konfiskeret og billetter inddraget at få dem smidt ud af området. Men da havde gæsterne allerede ringet eller skrevet til venner og bekendte, som i løbet af en halv time begyndte at ankomme til stedet.

På grund af presset fra en nu større folkemængde i kø med telte og rygsække valgte festivalledelsen kl. 23.30 derfor at åbne for campingområderne, som på ny blev besat af ellevilde campister.

Det meste af natten ankom folk fra det meste af landet.

Fast tradition

På Skanderborg Festival er det en tradition, at hegnet bliver væltet før officiel tid, som i år var tirsdag kl. 16. Det afføder traditionelt også utilfredshed fra gæster, der ikke har tid til at stå i kø fra mandag eftermiddag.

Mange har imidlertid et sendt et par folk i marken, som tidligt sørger for at slå telte op til den vennekreds, som ønsker at ligge i samme lejr.

jpaarhus@jp.dk

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen