Annonce
Kultur

Dansk debut i London-musical

Den 26-årige skuespiller Birgitte Hjort Sørensen fik et brag af en debut i efteråret som den skrupelløse morderske Roxie i musicalen ”Chicago” på Det Ny Teater. Og nu fortsætter hun i London.

Birgitte Hjort Sørensen som den morderiske Roxie i "Chicago". Foto: Rolf Konow

Fra den 25. februar skal hun spille samme rolle på det berømte Cambridge Theatre i London. Umiddelbart inden Birgitte Hjort Sørensen blev færdig på Statens Teaterskole sidste sommer, gik hun ”med bævrende knæ”, som hun selv siger, til audition hos Det Ny Teater.

Det gik som bekendt over al forventning, og Birgitte Hjort Sørensen spillede rollen som Roxie helt frem til nytårsaften, hvor forestillingen blev taget af for at gøre plads til musicalen ”The King and I”. For et par uger siden blev Birgitte Hjort Sørensen så kontaktet af producenten for Chicago-opsætningen i London, og spurgt om hun ville flyve til London med henblik på en rolle:

Rundtosset

”Jeg var, og er nok stadigvæk lidt rundtosset. Og var selvfølgelig vildt spændt. Selvom det er syv år, siden jeg så forestillingen første gang, så føler jeg nærmest det var i går. Derfor var det totalt uvirkeligt at stå der til audition på min drømmerolle.” fortæller Birgitte Hjort Sørensen, der allerede er ankommet til London for at prøve på forestillingen:

”Jeg glæder mig enormt til at stå på scenen i London. Det har været fantastisk at spille for mange tusinde mennesker i København. Men at jeg nu skal spille ”Chicago” på engelsk i London, det er det største jeg har oplevet hidtil i min karriere.”

Til sommer skal Birgitte Hjort Sørensen medvirke i Bornholmer-revyen i Rønne, og efter sommerferien gælder det roller på Folketeatret, først i Noel Coward-lystspillet ”Høfeber” og senere på sæsonen i Arthur Millers ”En sælgers død”.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Altid lige i rumpen på »de kendte«

Farvel og tak til DR's kulturmagasin "Gejst". Det er ikke værd at holde på. Ville være skønt med et kulturprogram, hvor der var noget på spil. Giv dog et til Søren Ryge!
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her