Blindehistorisk Museum nedlægges

Museets lokaler i Hellerup skal være ryddet den 1. juli 2008.

Blindehistorisk Museum har indtil nu haft til huse på Institut for Blinde og Svagsynede i Hellerup.

"På grund af organisatoriske ændringer med 20 afskedigelser, underskud og indskrænkning af lejemål har blinde-instituttet set sig nødsaget til at nedlægge museet med den dyre husleje på ca. 45.000 kr. om måneden," siger museumsleder Mogens Bang.

Unik samling

Ifølge museumslederen rummer museet en unik samling på mere end 5.000 genstande fra 1770 til i dag, og er den eneste gennemregistrerede og musealt fagkyndigt behandlede handicaphistoriske samling i Danmark.

Tidligere professor Birgit Kirkebæk, dr.pæd. siger om Blindehistorisk Museum:

”Samlingen har stor betydning for forskning i blindes vilkår og historie. Ikke mindst kan museet i en globaliseret verden vise andre lande, hvordan udviklingen er forløbet i Danmark, både handicappolitisk, teknologisk og pædagogisk. Der er tale om både læringshistorie, institutionshistorie, hjælpemiddelhistorie og uddannelseshistorie samt personlige historier", siger hun.

Også på internationalt plan er samlingen ifølge Birgit Kirkebæk betydningsfuld: Blindehistorisk Museum er et af de få museer i Europa, der har indsamlet, registreret og bevaret blindes kultur- og socialhistorie.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen