Fart, stemning og klassisk cirkus

CIRKUS ARENAPå Bellahøj, København indtil 21. april, derefter landsturné.

Med et rapnummer indleder Cirkus Arena sin nye forestilling, og det er i sin beskedne og spinkle udformning da ganske originalt.

Men ellers er vi tilbage i afdelingen for klassiske cirkusnumre. Her er heste, elefanter, søløver, klovne og akrobater, ganske som der skal være.

De enkelte numre er gedigne uden at være epokegørende, som oftest mere underholdende end vanskelige. Hvilket er helt i sin orden.

Der er et dejligt tempo og en god stemning over Arenas forestilling, og det er det vigtigste. Fra den franske racercyklist, der suser tværs over scenen på en lille glasfiberbane, til den tyske jonglør Karl Ramwell, som sejt og charmerende iført læder, nitter og kæder får sølvkøller til at suse rundt i luften i en rasende fart.

Og så er der heste. Masser af heste. Først i familien Berdinos dressur med ikke færre end 14 smukke eksemplarer, foruden ponyer, der kan alle de kunster, man skal kunne som hest. Og i anden halvdel får vi et fyrigt kosaknummer - fra Sverige såmænd - hvor tre unge mænd laver vild akrobatik på hesteryg.

Mere akrobatik er der fra Rumænien med springbrædt-familien Catana, der ender med en pyramide på fem mand. Fornuftigt nok med sikkerhedsline i den øverste. Også det brasilianske luftnummer The Flying Ciobanu sikrer sig klædeligt med net under trapezsvingeriet, der ellers ikke er voldsomt spændende, men bærer præg af mange gentagelser og tom poseren. Heller ikke de spanske klovne Los Sittos virker interessante med henholdsvis et flødeskumsnummer og et stykke med musik. Her er mere larm end sjov - og en hvid klovn, der formentligt selv tror, at han taler et forståeligt dansk.

Så er der langt mere originalitet i Arenas danske husklovn Bonbon, der spiller på skildpadde og laver en flot klassisk mime med kuffert og ballon.

Men de to numre, der gør den afgørende forskel, er elefanterne og søløverne.

Ingo Steibners søløver driller ham, kysser ham, danser tango med ham og lever tilsyneladende deres eget fornøjelige liv. Meget, meget sjovt for hele familien. Ligesom Sonny Frankellos afrikanske elefanter, der både kan "synge", danse, jonglere og blafre med ørerne.

De ser ud, som om de morer sig mindst lige så meget, som vi gør.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen