Ballet med visioner

Det Kgl. Teater præsenterede i går ballettens repertoire for den kommende sæson.

Det Kgl. Teaters balletmester, Frank Andersen, strøede om sig med ambitioner og visioner for ballettens fremtid, da han i går præsenterede repertoiret for den kommende sæson. Den Kgl. Ballet skal således altid være at finde blandt de fem bedste kompagnier i verden.

Frank Andersen er den balletmester, som skal samle balletten igen efter mange års indre splid. Han er ved at have en handlingsplan klar for de næste 10 år, og i går præsenterede han sit første repertoire. De planer, han lægger nu, peger frem mod 2005, hvor det nye opera- og ballethus åbnes på Dokøen og den 3. Bournonville Festival finder sted i anledning af 200-året for August Bournonvilles fødsel.

To udgaver

Derfor er der næste sæson gensyn med tre Bournonville balletter, "Et Folkesagn", "Konservatoriet" og Napoli". Desuden åbner balletten dørene for koreografen Tim Rushton og Nyt Dansk Danseteater, som med et gæstespil viser en moderne fortolkning af "Napoli". Foråret 2003 byder således på en mulighed for at opleve Bournonvilles klassiker i to udgaver på Det Kgl. Teater.

John Neumier kommer tilbage med en personlig ballet over Homers "Odysséen" - hans første store helaftensballet i mange år. Til vinter præsenterer teatret endnu en helaftensballet. Det er Kenneth MacMillans produktion af hans lidenskabelige drama "Manon".

Tre af Europas bedste, moderne koreografer kommer i foråret 2003 til balletten for at arbejde med danserne. Det er William Forsythe, Jacopo Godani og Jean-Christophe Maillot, der ikke før har vist deres værker i Danmark.

I efterårsferien sættes balletten i børnehøjde med premieren på en ny børneballet, inspireret af Grimms eventyr "Hans og Grethe". Og den bliver ret usædvanligt for en børneballet tilsat levende musik. Endelig er der også ved juletid familieeventyret "Nøddeknækkeren" i Tivolis Koncertsal.

Udtalt stolthed

Står det til balletmester Frank Andersen, går Den Kgl. Ballet en ny tid i møde.

»Vi skal stille store krav til os selv. Vi skal have holdånd, udvidet ansvar og den største loyalitet til kollegerne. Det skal føre til en udtalt stolthed over Den Kgl. Ballet.

Det skal vi få ved bl. a. at kommunikere bedre til publikum, vi skal skabe optimale rammer for udvikling af den enkelte danser, og ledelsen skal være synlig, både når det går godt, og når det går dårligt. Vi vil ud og være synlige og vise hvem vi er, og vi vil ud og møde også børnene og ungdommen,« sagde Frank Andersen blandt andet.

gorm.grove@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen