Opera på en bilfabrik

Det er ikke mange uger siden, at Dresdens berømte Semper Opera spejlede sig idyllisk i vandmasserne på pladsen foran. Idyllen var falsk, for skaderne efter oversvømmelserne var katastrofale.

Nu er Semper Operaen langsomt ved at komme på benene igen, og fra midt i november spilles der igen i selve operabygningen. Repertoiret er dog meget indskrænket.

Mange dekorationer blev ødelagt af vandet, og størsteparten af repertoiret kan ikke opføres, fordi det er afhængigt af den hydrauliske teknik, og den blev ødelagt af vandet, der trængte ind i kælderen, hvor det store tekniske apparatur står.

Med lodder og trisser

En stor forestilling som Richard Strauss' "Elektra" er overraskende nok én af de få, som med lodder og trisser og få forandringer kan spilles allerede nu.

Musikerne og sangerne har dog ikke ligget på den lade side, men har spillet under interimistiske forhold eller giver koncert-opførelser af operaer andre steder i byen.

Den første regulære sceneopførelse efter vandkatastrofen har netop haft premiere. Det er Bizets "Carmen" i en iscenesættelse af Harry Kupfer, som er inspireret af stedet.

"Carmen" spilles i foyeren på Volkswagens montagefabrik, imens det daglige arbejde fortsætter uafbrudt inde bagved. Det er mest akustikken, som har voldt problemer.

Kupfer, som har forkortet "Carmen" med tre kvarter, har naturligvis ladet handlingen foregå på en tysk bilfabrik i stedet for på en spansk cigaretfabrik. VW-nobelkarosseriet Phaeton indgår endda i forestillingen.

Operaens hovedsponsor er ellers Daimler Chrysler AG, som har givet opførelserne hos konkurrenten sin velsignelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen