Stormøde om rockhistorie

Landets største - og ældste - rockkoryfæer deltager i dag i stormøde om nyt kæmpeværk over Danmarks Rockhistorie. Planen overlapper dog bogudgivelse fra Gyldendal.

Fortidens store musikstjerner står i kø, når der i dag holdes en stor konference om Danmarks Rockhistorie på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Listen over inviterede tæller koryfæer fra alle hjørner af musiklivet - fra Grand Prix-folk som Keld Heick og Brdr. Olsen til gamle navne som Stig Møller og Skousen & Ingemann. Og med et forventet fremmøde på godt 200 musikfolk er der lagt op til snak og gamle anekdoter fra den danske musikhistorie. Netop historien er også det primære formål med at samle de mange personer fra dansk musiklivs kronede dage i og omkring 1960'erne. Bag arrangementet står en særlig styregruppe, der vil forsøge at samle Danmarks Rockhistorie med henblik på at udgive den i bøger, musikudgivelser og i de elektroniske medier.

Alt skal indsamles

Men først er det nødvendigt at finde ud af, »hvem der er i live«, som styregruppens formand Flemming Madsen siger det:»Vi vil sætte gang i et stort stykke forskning, der indsamler alt - fotografier, demo-bånd og andet materiale - om den danske rockhistorie. Og hvis det kan lade sig gøre, vil vi så samle det i bøger, musikudgivelser... og måske rockens eget museum.«Styregruppen har indtil videre fået 300.000 kr. i støtte fra Statens Musikråd og har ifølge Flemming Madsen allerede fået henvendelser fra både forlag og pladeselskaber samt Danmarks Radio, der gerne vil være med til at udgive resultaterne.

Konkurrence

De store planer overlapper dog umiddelbart med en ny bogudgivelse om Danmarks Rockhistorie - skrevet af redaktør og rockskribent Torben Bille for Gyldendal. Og rockbranchens planer kom da også bag på Torben Bille, der tidligere har været hovedredaktør for landets største rockleksikon.»Jeg kan da undre mig over, at de ikke har henvendt sig for at få indsigt i vores arbejde. Og så kan jeg undre mig over, at Statens Musikråd gerne vil støtte dem, når jeg fik et blankt afslag på min ansøgning om penge til research og forskning,« siger Torben Bille, der til dagligt er nyhedsredaktør på Dagbladet Information. Torben Bille blev i sin tid inviteret til dagens stormøde - men tog så selv kontakt til styregruppen for at beklage overlapningerne. I dag håber han, at der er plads til begge projekter:»Jeg skriver en krønike og maler med den brede pensel, imens de satser på et større forskningsprojekt, der ikke engang er garanteret udgivelse på bog,« forklarer han. Fra styregruppen afviser Flemming Madsen at have forsøgt at overhale Torben Billes store bogprojekt. Tværtimod har han ikke kontaktet ham for at gøre rock-forskningen mere neutral:»Vi vil jo gerne samle alt, hvad der eksisterer. Torbens bog er journalistisk og derfor også mere selektiv,« siger han og understreger, at han faktisk glæder sig til at læse den. Torben Billes bog skal efter planen udgives i 2003, mens der endnu ikke er sat dato - eller bestemt en form - for udgivelserne af det store forskningsprojekt om Danmarks Rockhistorie. jakob.hoyer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen