Stolen blev sat for døren

Los Angeles Filharmonikerne har helt bogstaveligt fået sat stolen for døren.

Det vakte opsigt, da det amerikanske toporkesters nye administrerende direktør, Deborah Borda, for nylig satte orkester-administrationens guldgrube af eksklusive arkitekttegnede møbler på "brandudsalg". Indtægten herfra blev en kvart million kroner, hvorpå hun spenderede små 21.000 kr. på kontorindbo i Ikea.

Den resolutte dame har fået til at opgave at skaffe en gæld på syv millioner dollars af vejen. Det er det hidtil største underskud i orkestrets 82-årige historie, og i Los Angeles Times kritiserer Borda sin hollandske forgænger i chefstolen for at have smidt om sig med penge på bl.a. europæiske luksus-kontormøbler. For Borda mener ikke, at musiklivet har råd til ekstravagant kontorindretning, når tiden skriger på effektivitet.

51-årige Deborah Borda er uddannet violinist, men er kendt for at have en superhusmoders sans for kolde kontanter. Hun kommer til Los Angeles efter otte sæsoner som chef for New Yorker Filharmonikerne, hvor hun også har fået sat en effektiv stopper for alskens økonomiske unoder. I Los Angeles skal hun have klaret gælden inden 2003, når byens filharmonikerne og den finske chefdirgent Esa-Pekka Salonen rykker ind i prestigebyggeriet "Walt Disney Concert Hall". Til den tid kan fru direktøren vel gøre fælles sag med frådseriets ultimative fjende, Joakim von And.

elisabeth.saugmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen