Medarbejdere i oprør over »psykisk terroriserende« arbejdsmiljø på Arken

Ansatte på kunstmuseet Arken oplever en »frygtkultur« med nedsættende bemærkninger, umyndiggørelse og fyringer. Medarbejderne opfordrer nu bestyrelsen til at gribe ind.

Artiklens øverste billede
Medarbejdere på kunstmuseet Arken oplever »direkte og indirekte trusler, manipulerende sprogbrug, straffende adfærd« af en leder i laget lige under direktør Christian Gether (billedet). Christian Gether vil ikke kommentere sagen, men ifølge bestyrelsen skal sagen nu undersøges. Foto: Peter Hove Olesen

En større gruppe medarbejdere indleder nu et oprør mod, hvad de beskriver som arbejdskultur med psykisk terror på en af landets største kunstmuseer Arken i Ishøj.

De oplever en hverdag med nedsættende og kønsdiskriminerende kommentarer, trusler, umyndiggørelse og ligegyldighed over for trivslen, og i et brev opfordrer de bestyrelsen til at gribe ind.

»Vi har oplevet direkte og indirekte trusler, manipulerende sprogbrug, straffende adfærd ved uenigheder, faglig umyndiggørelse, sexistiske bemærkninger, jokes om fyringer og sygdom, nedsættende kommentarer om andre medarbejdere, forsøg på manipulation, forsøg på at skabe splid mellem medarbejdere, dybt kritisable håndteringer af personalesager, læk af informationer om andre medarbejdere, arbejdssituationer, hvor kontrakter forhales, og der handles uden for procedurer, samt generel ligegyldighed over stress og medarbejderes trivsel,« lyder det i brevet, som advokat Malou Ehmer fra advokatfirmaet Ehmer Pramming har sendt på vegne af 20 anonyme medarbejdere på forskellige niveauer på Arken, og som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Brevet er sendt til Arkens bestyrelse og museets direktør, Christian Gether. Klagerne er særligt rettet mod en leder i laget lige under Christian Gether. Jyllands-Posten har talt med 20 nuværende og tidligere medarbejdere på Arken, heriblandt størstedelen af dem, der står bag brevet til bestyrelsen. Den samstemmende opfattelse er, at der hersker et utrygt og usundt arbejdsmiljø på Arken, hvor der regelmæssigt forekommer upassende og krænkende bemærkninger, ofte i form af nedsættende kommentarer om kvinders faglige formåen. Flere medarbejdere fortæller, at de konstant er nervøse for besøg fra ledelsen, og mange føler sig nu »presset helt ud til kanten«.

Arken Museum for Moderne Kunst åbnede i 1996. Foto: Mads Claus Rasmussen

»Vi oplever en alvorlig grad af stress og en konstant frygtkultur blandt os medarbejdere, der er forårsaget af krænkende adfærd, grænseoverskridende handlinger og magtmisbrug,« hedder det i brevet til Arkens ledelse og bestyrelsen, hvor medarbejderne kræver en uvildig undersøgelse af »lederkulturen« på museet.

Direktør: Ingen kommentarer

Oprøret er blusset op, efter at Arkens kunstfaglige chef, Naja Rasmussen, for nylig blev fyret. Naja Rasmussen blev set som en fagligt dygtig, vellidt og respekteret leder på Arken, og frygten er, at hun er blevet afskediget som en del af et magtopgør. Christian Gether har været direktør på Arken siden 1997, og det er forventet, at han træder tilbage inden for en overskuelig fremtid.

Advokat Malou Ehmer afviser over for Jyllands-Posten at gå i detaljer om brevet og understreger, at det er tiltænkt bestyrelsen og Arkens direktør. Men hun bekræfter, at hun har talt med en stor gruppe medarbejdere på Arken.

»De har udtrykt bekymring for deres eget ve og vel. Jeg kan også bekræfte, at bekymringen går på det psykiske arbejdsmiljø, og at det er rettet mod en enkelt person, samt at medarbejderne er meget påvirkede af det,« siger Malou Ehmer.

Medarbejderne skriver, at de har forsøgt at rejse problemerne over for ledelsen, men at der ikke er blevet lyttet.

»Vi har ikke længere tillid til de interne procedurer for sikring af arbejdsmiljø på museet. Disse har konsekvent været nedprioriteret og misligholdt,« lyder det i brevet.

Jyllands-Posten har talt med den leder, klagerne er rettet mod, men lederen ønsker ikke at kommentere sagen. Det samme gælder Arkens direktør, Christian Gether, da Jyllands-Posten fanger ham mandag morgen.

»Der kommer en pressemeddelelse om et øjeblik, så får du det hele,« siger Christian Gether.

Men kan du sige hvad din …

»Jeg kan ikke sige noget. Du får en pressemeddelelse, så kommer det ud«.

Kan du sige, hvordan I tænkt jer at reagere?

»Nej, det kommer også frem,« siger Christian Gether.

Undersøger sagen

Bestyrelsesformand og afgående borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp oplyser, at bestyrelsen »undersøger sagen på bedste vis i øjeblikket«.

»Vi undersøger, hvad der ligger i det. Det er klart, når der kommer sådan noget, skal det undersøges nøje, hvad der ligger i det, og det ved vi ikke præcist endnu. Men vi bliver nok klogere i morgen, når der har været det møde,« siger han med henvisning til et medarbejdermøde, som ifølge formanden afholdes tirsdag.

Hvad siger du til indholdet af brevet?

»Jeg tror, at det er en udløber af afskedigelser, som har været nødvendige, fordi Arken har ligget stille, og for at bevare statstilskuddet skal man kunne fremvise et nulresultat og dermed også, at man oparbejder en ny egenkapital. Jeg tror, at det er sådan nogle ting, der gør sig gældende, og det kan være lidt barskt,« siger Ole Bjørstorp.

De ansatte vil gerne have en uvildig undersøgelse af lederkulturen. Vil I sætte gang i en sådan undersøgelse?

»Det vil jeg ikke afvise. Vi har bestyrelsesmøde den 30., og det er der, vi sætter det i gang.«

Det er langt fra første gang, at der har været ledelsesproblemer i museumsmiljøet. I juni forlod museumsdirektør Erlend Høyersten kunstmuseet Aros i Aarhus, efter at en undersøgelse havde konstateret organisations- og ledelsesmæssige problemer og krænkelser. I 2019 klagede to fyrede museumsinspektører over Marstal Søfartsmuseum som en »dysfunktionel« arbejdsplads præget af samarbejdsproblemer, nedsættende kommentarer om kvinder og fremmedfjendskhed. Bestyrelsen bakkede dog op om daværende museumsleder Erik Kromann, der senere blev gjort til ridder af Dannebrog.

I 2017 anklagede tidligere medarbejdere i Roskilde Museums rockmuseum Ragnarock i Politiken museumsdirektør Frank Birkebæk for at stå i spidsen for en »diktatorisk« stil, hvor ledelsen »mobber og forfølger« medarbejdere og nye idéer blev undertrykt. Allerede i 2014 havde der lydt kritik af ledelsen, men først i 2017 fortrød bestyrelsesformand og daværende borgmester i Roskilde Joy Mogensen, at hun ikke havde grebet ind.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.