Annonce
Kultur

Festival kommer alligevel til at vise film i bunker på Vestkysten: Reddet i sidste øjeblik

Grundejerne protesterede mod den oprindelige plan, men nu har Bunker Film Festival fundet nye steder at vise film om krig.

Bunker Film Festival skulle have været afholdt på Houvig Strand, som ses her, men er nu blevet flyttet. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Få uger før Bunker Film Festival skulle gøre alvor af planerne om at vise krigsfilm i en bunker på Houvig Strand ved Ringkøbing, stødte arrangørerne ind i store problemer, da grundejerforeningen protesterede mod at lade op mod 1.000 mennesker færdes mellem bunkerne.

Det så således ikke ud til, at festivalen ville blive gennemført. Men nu lyder det fra arrangørerne, at man har fundet et andet sted at vise filmene.

»Det har været nogle turbulente uger, men det bliver fantastisk at se visionen realiseret. Folk kan glæde sig til nogle helt særlige oplevelser, der er skræddersyet til de uvante og atmosfærefyldte rammer. Vi er taknemmelige for, at Ringkøbing-Skjern Kommune har bakket så stærkt op om projektet, også i forbindelse med flytningen og en rekordhurtig afklaring af de tekniske og logistiske spørgsmål,« udtaler arrangør Mads Daugbjerg.

Tysk krigsbunker gravet fri af sand i klitterne i Skagen

Festivalen fik adskillige henvendelser fra bl.a. andre kommuner langs Vestkysten, mens også fra private, da det stod klart, at den oprindelige plan ikke var mulig at gennemføre.

Derfor vil man fra den 24. til den 26. august kunne se "Dunkirk" og "Apocalypse Now" på Søndervig Strand og bl.a. "Das Boot" og "Der Untergang" i en bunker ved Vester Kær i Ringkøbing. Bunkeren var under Anden Verdenskrig del af et tysk antiluftskytssbatteri og senere, under den Kolde Krig, blev den overtaget af det danske Civilforsvar.

Filmenen bliver suppleret med historiske rundvisninger og ekspert-talks.

»Efterkrigstidens landskab og dets mange betydninger indgår som en rød tråd i festivalen. Vi vil undersøge og udnytte bunkerne og deres "rå" kvaliteter på nye måder. Selvom de jo i sagens natur er fremmedelementer, er de efterhånden nærmest blevet opslugt af landskabet og er blevet en del af naturen og naturoplevelsen – eller, som i Ringkøbing, af byens industrielle infrastruktur,« udtaler Mads Daugbjerg, som til daglig er lektor i antropologi ved Aarhus Universitet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Klubhuset for Hollywoods danske stjerner

På Hollywood Boulevard i Los Angeles kan Nordens førende musikere, skuespillere og kunstnere nu samles under et tag. Nephew-guitaristen Kristian Riis har skabt kulturambassaden Nordic LA, der skal hjælpe skandinaver fra den kreative branche med at slå igennem i USA.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her