Annonce
Kultur

DF vil stoppe grønthøster-besparelser på kulturinstitutioner

Kulturministeriet skal vælge besparelser politisk - ikke med grønthøster, mener DF's ordfører Alex Ahrendtsen.

Står det til Alex Ahrendtsen bør alle kulturelle institutioner ikke rammes lige hårdt af sparekrav. Foto: Per Folkver

Kulturministeriet skal ikke køre en grønthøster ud over budgetterne, så der spares to procent i alle institutioner.

I stedet skal ministeriet vælge sine besparelser politisk, så internationale puljer skæres hårdere end eksempelvis museer.

Det mener Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

De statslige kulturinstitutioner skal ligesom andre statslige institutioner spare to procent af budgetterne hvert år i regeringens omprioriteringsbidrag.

Pengene skal gå tilbage til staten, der kan omfordele dem.

Besparelserne har blandt andet ramt Nationalmuseet, der i sidste uge meddelte, at museet skal spare 30,6 millioner kroner og varsler en fyringsrunde.

Står det til Alex Ahrendtsen bør alle kulturelle institutioner dog ikke rammes lige hårdt af sparekrav.

- Lad os da gøre det klogt. Denne grønthøster på to procent hvert år er ikke særlig klog. Vi foreslår, at man prioriterer politisk. Så kan Kulturministeriet udpege, hvor vi sparer på nogle områder, som er knap så vigtige, mens andre friholdes, siger DF's kulturordfører.

Nationalmuseet varsler fyringsrunde og store besparelser

Spørgsmål: Vil du friholde Nationalmuseet, Det Kongelige Bibliotek og Statens Museum for Kunst?

- Sådan vil jeg slet ikke stille det op. Masser af andre kulturinstitutioner udenfor hovedstaden er ligeså vigtige. Vi vil snarere opdele det i områder. Kulturhistorie er nok et dårligt sted at spare, fordi det er vigtigt for vor nation og arv, siger Alex Ahrendtsen.

- Til gengæld er det knap så vigtigt, at vi hvert eneste år bruger en kvart milliard kroner på internationale kulturpuljer. Der er jeg sikker på, at vi kunne finde nogle penge, som vi kunne hjælpe alle kulturhistoriske institutioner med.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her