Annonce
Kultur

Kulturprofil nær Det Svenske Akademi tiltales

Anklagerne gælder to tilfælde af voldtægt mod en kvinde i Stockholm i 2011.

Anklagerne mod Jean Claude Arnault gælder to tilfælde af voldtægt mod en kvinde i Stockholm i 2011.

Jean-Claude Arnault, der er i centrum i en skandale omkring Nobelprisen, bliver tiltalt for to voldtægter, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Arnault er beskyldt for en række sexkrænkelser i forbindelse med MeToo-kampagnen.

De formelle anklager gælder to tilfælde af voldtægt mod en kvinde i Stockholm i 2011.

Under forundersøgelserne har der været afhøringer af kvinden, den mistænkte og flere vidner.

- Det er min vurdering, at der er et robust bevismateriale, så vi rejser tiltale, siger statsanklageren Christina Voigt.

Det Svenske Akademi har besluttet, at Nobelprisen i litteratur ikke bliver uddelt i år på baggrund af skandalesagerne. Skandalerne har svækket Det Svenske Akademis anseelse og måske også Nobelprisens status.

Arnault er gift med et af akademiets nu tidligere medlemmer, og han er blevet beskyldt for en række tilfælde af chikane og sexkrænkelser. Han skal også have lækket oplysninger om prisvindere til pressen inden offentliggørelsen.

Sagerne har ført til flere stormfulde møder i Det Svenske Akademi, hvor sagen har forværret personstridigheder og ført til, at otte medlemmer ud af 18 er trådt ud. Det skandaleramte akademi uddeler måske i stedet to priser næste år.

Arnault driver selv en kulturinstitution, som har fået økonomisk støtte af Det Svenske Akademi. Da han er gift med et af de tidligere medlemmer, har dette rejst spørgsmål om inhabilitet. Desuden bliver hans institution i øjeblikket undersøgt for problemer med sine regnskaber.

/ritzau/TT

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her