Annonce
Kultur

Jyllands-Posten har vundet fornem europæisk pris

Artikel om webcam-pædofili og deres filippinske ofre, vandt særpris.

Mary-Ann blev udsat for livestreaming-overgreb som ni-årig hos familiens nabo. Foto: Joachim Ladefoged

»Jeg kunne ikke se mændenes ansigter, jeg kunne kun se deres underkrop.«

Sådan fortæller 17-årige Mary-Ann i Jyllands-Postens artikel "»De undskylder sig med, at de ikke foretog de fysiske overgreb«."

Artiklen, skrevet af Ida Nyegård Espersen, har netop vundet den fornemme European Press Prize i kategorien "Special Award," der gives til artikler, som »trodser enhver kategori og disciplin.«

JP-journalister modtog europæisk hæder

Ida Nyegård Espersen og JP-fotograf Joachim Ladefoged har været i Filippinerne for at tale med nogle af ofrene for en ny slags kriminalitet, som efterlader ganske få spor. Der er tale om livestreaming af overgreb, også kaldet webcam-pædofili.

Ida Nyegård Espersen har skrevet artiklen »De undskylder sig med, at de ikke foretog de fysiske overgreb«." Foto: Stine Bidstrup

Her kan man mod betaling få lov at instruere en eller flere i at udføre seksuelle overgreb mod børn. Overgreb, som bliver streamet til kunden i sin sofa.

I begrundelsen for prisen lyder det:

»I sin insisterende jagt på at afdække sandheden i en kompleks og sporløs ny forbrydelse, er Nyegård Espersens arbejde et eksempel på de kvaliteter, som Peter Preston (afdød journalist og grundlægger af prisen, red.) stræbte efter at ære med prisen.

Det er anden gang, at Jyllands-Posten vinder en European Press Prize.

Første gang skete det i 2013. Da modtog Orla Borg, Carsten Ellegaard Christensen og Morten Pihl prisen i nyhedskategorien for en artikelserie, der dokumenterede den tidligere PET-agent Morten Storms samarbejde med PET og CIA.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her