Annonce
Kultur

Kunstapp får millioninvestering fra dansk sportsstjerne og popmusiker

Håndboldstjernen Mikkel Hansen og musikeren Shaka Loveless investerer i kunstapp'en Artland.

Tilbage i november kunne Jyllands-Posten skrive historien om to unge brødre og iværksættere, Mattis Curth og eks-fodboldspiller Jeppe Curth, der gerne ville lave kunstverdenens »svar på LinkedIn og Instagram«.

Det lød højtravende, men siden kom yngste bror, Mattis Curth, på finansmagasinet Forbes' liste over »succesfulde personligheder under 30 år«.

Nu fortsætter succesen tilsyneladende for Artland, der grundlæggende er en platform, der etablerer kontakt mellem private kunstsamlere og købere.

Bl.a. en række kendte har investeret i app'en - i alt en million dollars (ca. 6 mio. kr.) - efter en finansieringsrunde. Blandt investorerne er håndboldspilleren Mikkel Hansen, musikeren Shaka Loveless og den olympiske dressurvinder Andreas Helgstrand.

ARTLAND

Artland er en platform, der etablerer kontakt mellem private kunstsamlere og købere.

Efter en finansieringsrunde er omkring 1 million dollars (ca. 6 mio. kr.) blevet rejst fra en gruppe, der omfatter en international håndboldstjerne, en olympisk dressurvinder, en succesfuld musiker, kunstelskere og eksperter

De nye investeringer skal booste Artlands brugerbase som lige nu allerede tæller titusinder af samlere og gallerier fra hele verden.

Artland forventer at supplere med yderligere investering samt et vækstlån inden sommeren 2018.

Over 50 nationaliteter er i dag repræsenteret blandt brugerne/kunstsamler på app'en Artland.

I en pressemeddelelse udtaler Mikkel Hansen, at han er fascineret af ideen om at skabe et kunstsamfund, der har potentialet til at gøre kunstverdenen mere åben, især for nye kunstinteresserede:

»Jeg har tit studset over, at kunstverdenen virker så kompleks. Især hvis man som nybegynder skal købe et kunstværk, så er det svært at finde informationer om kunstnere, priser og så videre. Med Artland håber jeg, at kunstverdenen bliver mere gennemskuelig og tilgængelig for såvel nybegynder som samler -  så flere får åbnet øjnene for den her fantastiske verden.«

Musikeren Shaka Loveless udtaler om Artland:

»Galleriverdenen kan godt virke lukket, men jeg var heldig, at jeg havde en ekskæreste, som sammen med sin familie var rigtig søde til at introducere mig for galleriverdenen, hvorefter jeg er blevet ret afhængig af det. Men hvis man ikke har fået den introduktion et sted fra, så kan det godt være lidt svært og skræmmende. Jeg troede ikke, at galleriverdenen var noget for mig, men virkeligheden var en anden og en helt ny verden åbnede sig for mig. Og det er jo den oplevelse, jeg håber, Artland kan være med til at give andre,« lyder det i pressemeddelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her