Kultur

Guldpalmevinder har lavet en spillefilm med iPhone: »Jeg tror, det er fremtiden«

Filminstruktøren bag "Oceans 11", "Traffic" og "Erin Brockovich" præsenterer nu en iPhone-spillefilm

Den amerikanske filminstruktør Steven Soderbergh er langt fra en grønskolling på den internationale filmscene. Han vandt Guldpalmen med sin første film "Sex, løgn og video" (1989), og han har siden årtusindskiftet gjort sig bemærket med bl.a. krimidramaet "Traffic" (2000), der vandt fire Oscars. Og senere de populære kupfilm "Ocean's 11" og "Ocean's 12".

Selvsamme Soderbergh har ganske overraskende bebudet, at han sandsynligvis vil skyde film på iPhone fremover.

Meldingen kom på Sundance Film Festival i januar 2018, dvs. to uger før hans kommende iPhone-spillefilm, den psykologiske horror-thriller "Unsane", bliver vist på Berlin Film Festival.

Han er sandsynligvis den største profil i filmverdenen, der indtil nu har lavet film med iPhone. Og til magasinet IndieWire udtaler han om beslutningen:

»Jeg tror, det er fremtiden (...) Alle, som ser denne film og ikke kender til forhistorien, vil overhovedet ikke vide, at den er skudt med en iPhone. Det er ikke en forudsætning.«

Filminstruktøren er særligt imponeret over detaljerigdommen i iPhonens optagelser:

»Folk glemmer, at det her er 4k-kvalitet. Jeg har set (iPhone-, red.) optagelser vist i 12 meters højde (på lærred, red). Det ligner fløjl. Det er en gamechanger for mig.«

Det er uvist hvilken iPhone-model, som Soderbergh har brugt til produktionen af filmen, men man må formode, at det er den seneste iPhone, iPhone X, som er blevet benyttet sammen med forskellige former for professionel lyssætning, lyd og billedstabiliseringsudstyr.

Se trailer til filmen

Nedenfor kan du se traileren til Soderberghs iPhone-spillefilm "Unsane", der handler om en kvinde, som ufrivilligt bliver indlagt på et sindssygehospital, hvor hun bliver udsat for sin værste frygt.

 

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Solkonge i ubåd

Indholdet besnærer hos The Minds of 99. Men musikalsk fylder én inspirationskilde lovlig meget.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her