Annonce
Kultur

Guldpalmevinder har lavet en spillefilm med iPhone: »Jeg tror, det er fremtiden«

Filminstruktøren bag "Oceans 11", "Traffic" og "Erin Brockovich" præsenterer nu en iPhone-spillefilm

Den amerikanske filminstruktør Steven Soderbergh er langt fra en grønskolling på den internationale filmscene. Han vandt Guldpalmen med sin første film "Sex, løgn og video" (1989), og han har siden årtusindskiftet gjort sig bemærket med bl.a. krimidramaet "Traffic" (2000), der vandt fire Oscars. Og senere de populære kupfilm "Ocean's 11" og "Ocean's 12".

Selvsamme Soderbergh har ganske overraskende bebudet, at han sandsynligvis vil skyde film på iPhone fremover.

Meldingen kom på Sundance Film Festival i januar 2018, dvs. to uger før hans kommende iPhone-spillefilm, den psykologiske horror-thriller "Unsane", bliver vist på Berlin Film Festival.

Han er sandsynligvis den største profil i filmverdenen, der indtil nu har lavet film med iPhone. Og til magasinet IndieWire udtaler han om beslutningen:

»Jeg tror, det er fremtiden (...) Alle, som ser denne film og ikke kender til forhistorien, vil overhovedet ikke vide, at den er skudt med en iPhone. Det er ikke en forudsætning.«

Filminstruktøren er særligt imponeret over detaljerigdommen i iPhonens optagelser:

»Folk glemmer, at det her er 4k-kvalitet. Jeg har set (iPhone-, red.) optagelser vist i 12 meters højde (på lærred, red). Det ligner fløjl. Det er en gamechanger for mig.«

Det er uvist hvilken iPhone-model, som Soderbergh har brugt til produktionen af filmen, men man må formode, at det er den seneste iPhone, iPhone X, som er blevet benyttet sammen med forskellige former for professionel lyssætning, lyd og billedstabiliseringsudstyr.

Se trailer til filmen

Nedenfor kan du se traileren til Soderberghs iPhone-spillefilm "Unsane", der handler om en kvinde, som ufrivilligt bliver indlagt på et sindssygehospital, hvor hun bliver udsat for sin værste frygt.

 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Krimiforfatternes foretrukne krimier

Vi har bedt tre aktuelle krimiforfattere anbefale en krimi. Thomas Bagger, Søren Sveistrup og Lone Theils peger på vidt forskellige bøger inden for genren.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her