Annonce
Kultur

Vandt Golden Globe - og blev udnævnt til sex-krænker

James Franco har været et stort navn i den amerikanske filmundergrund i mange år. Nu anklager fem kvinder ham for seksuel chikane.

»Det går op og ned i showbiz,« synger danske Kippenberger i et aktuelt radiohit.

Det er noget, skuespilleren og instruktøren James Franco kan tale med om for tiden.

Natten til mandag vandt amerikaneren en Golden Globe for sin hovedrolle i komedien "The Disaster Artist", en film, han selv har instrueret og altså spiller hovedrollen i.

Siden triumfen er det gået skidt for James Franco, der under Golden Globe-gallaen i Hollywood bar en "Time's up"-nål i sit revers, der skulle markere hans sympati for kvinders kamp mod sexchikane og overgreb.

Prisoverrækkelsen kunne følges direkte på tv, og det provokerede en række seere, at se ham modtage sin hyldest med solidaritetsnålen ved brystet.

To af dem var Sarah Tither-Kaplan og Violet Paley, der straks gik til deres Twitter-konto og gav udtryk for, at de har følt sig krænket af ham.

Bl.a. berettede Paley om, at hun havde fået vejledning af Franco med et filmmanuskript, og under en efterfølgende køretur i bil oplevede hun følgende, har hun fortalt Los Angeles Times.

»Jeg talte til ham, men pludselig var hans penis ude af bukserne. Jeg blev nervøs og sagde: Kan vi gøre det senere? Han trykkede mit hoved ned, og jeg ville ikke have, at han hadede mig, så jeg gjorde det.«

I alt fem kvinder har siden Golden Globe-gevinsten anklaget James Franco for at have optrådt krænkende. De fire øvrige tilfælde knytter sig grænseoverskridende adfærd i forbindelse med skuespillerundervisning.

James Franco optrådte tirsdag aften i "The Late Show" hos Stephen Colbert. Her afviste han alle anklager.

»De ting, jeg har hørt er på Twitter, er ikke korrekte, men jeg støtter fuldstændig folk, som bruger deres stemme, fordi de ikke har haft sådan én længe.«

"The Disaster Artist" er i øvrigt på vej til de danske biografer.

Den har premiere 1. februar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her