TV

Eiffeltårnet gik i sort i solidaritet med de civile Aleppo

I sympati med de civile i Aleppo slukkede franskmændene lyset på Eiffeltårnet.

Det ellers så ikoniske Eiffeltårn, der normalt lyser nattehimlen op i Paris, slukkede onsdag aften.

I solidaritet med de civile i særligt det østlige Aleppo, hvor tusindvis af mennesker lige nu er fanget i en kamp mellem de pro-syriske styrker og oprørerne, valgte Paris' borgmester at slukke tårnets lys.

»I aften klokken 20 vil jeg slukke for mine lys for at vise støtten fra Paris til indbyggerne i den syriske by Aleppo,« lød det på Twitter hos Eiffeltårnets profil.

Paris' borgmester Anne Hidalgo udtalte desuden, at der var tale om en »symbolsk handling, der skal kalde på det internationale samfund og understrege, hvor meget det her haster,« skriver CNN.

Også i Danmark blev støtten til Aleppo onsdag aften markeret med fakkeloptog i bl.a. København og Aarhus. Her var tusindvis af mennesker mødt op for at vise deres sympati med de civile.

Fakkeloptoget i København var arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke. Foto: Stine Tidsvilde

Folketingets finansudvalg forhandler torsdag morgen en ansøgning fra regeringen, der skal øge ulandsbistanden i år med 938,3 mio. kr. Heraf skal 435 mio. kr. gå til Syrien.

Imens er der meldinger om, at evakueringen af sårede i Aleppo så småt er begyndt. Det siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium til Reuters.

Ligeledes fortæller Ruslands forsvarsministerium, at russiske soldater er ved at gøre klar til at føre oprørere ud af Aleppo til byen Idlib. Operationen skulle ifølge det russiske nyhedsbureau Tass være beordret af Vladimir Putin.

Tass oplyser, at oprørerne vil blive transporteret ud i 20 busser og 10 ambulancer i særlige korridorer til Idlib.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her