JP Randers 26/08/2022

Byggesjusk, konkursrytteri og udbetaling af sjælden sum

Artiklens øverste billede
Villaen her står til 8,2 mio. kr., men prisen er åbenbart ikke lig med kvalitet. Foto: Tegnestuen Anton

Godmorgen,

En ny millionvilla på en af Randers’ dyreste adresser er nu jævnet med jorden.

Villaen, der stod til en værdi af 8,2 mio. kr., var resultatet af så omfattende byggesjusk, at den trods sine kun seks år på bagen ikke kunne reddes.

Nu viser det sig, at entreprenøren bag villaen har en historik med alt fra ulovligt opførte boliger til noget, der ifølge ekspert lugter af konkursrytteri.

Det kan du læse meget mere om i dagens nyhedsbrev.

Rigtig god weekend!

Psssst: JP Randers søger stadig en madanmelder. Er det dig? I bunden af nyhedsbrevet kan du læse, hvordan du søger.

Dagens nyhedsbrev er på 740 ord - 3,5 minutters læsning

Dagens udvalgte: Millionvilla blev jævnet med jorden efter omfattende byggesjusk: Nu bliver der udbetalt »yderst sjælden« sum

Villaen her står til 8,2 mio. kr., men prisen er åbenbart ikke lig med kvalitet. Foto: Tegnestuen Anton


Der var intet af rafle om. Det var byggesjusk af så alvorlig og omfattende karakter, at gravemaskinerne måtte køres i stilling, og forsikringsselskabet måtte punge ud med en »yderst sjælden« sum.

En nyere luksusvilla på én af Randers’ dyreste adresser er lige blevet jævnet med jorden.

Villaen, der stod til en værdi af 8,2 mio. kr., var resultatet af så omfattende byggesjusk, at den trods sine kun seks år på bagen ikke kunne reddes.

»Vi kan bekræfte, at vi har udbetalt den maksimale erstatning til forsikringstager af huset,« siger Trine Andrup, der er kommunikationschef hos forsikringsselskabet Gjensidige og erkender, at der er tale om en meget speciel sag.

»Det er yderst sjældent, at vi har ejerskiftesager, hvor vi udbetaler max-summen,« siger hun.

Om Gjensidige nu vil forsøge at få entreprenøren til at dække hele eller dele af erstatningssummen er endnu ikke afklaret. JP Randers har i den forbindelse været i kontakt med entreprenøren, Johnny Valdemar Jensen.

Det skal du også vide: Manden bag nedrevet millionvilla trækker spor af konkurser: »Det peger i retning af konkursrytteri«

En historik med flere konkurser får alarmklokkerne til at ringe hos konkursadvokat Morten Bjerrregaard. Foto: Bjerregaard Advokatfirma

Den sorte millionvilla i Hornbæk fik ikke lov til at stå længere end seks år, før den blev jævnet med jorden, fordi villaen led under så omfattende byggesjusk, at den ikke stod til at redde.

Entreprenør Johnny Valdemar Jensen, der opførte boligen, har tidligere været genstand for offentlighedens interesse, og har en længere række konkurser i bagagen.

Hos Bjerregaard Advokatfirma, der særligt specialiserer sig i konkurser, har konkursadvokat Morten Bjerregaard gennemgået de offentligt tilgængelige oplysninger i det centrale virksomhedsregister.

Her får antallet af konkurser en alarmklokke til at ringe.

»Når en person inden for en 10-årig periode har udgjort ledelsen i adskillige selskaber, der er gået konkurs eller tvangsopløst, så peger det alt andet lige i retning af konkursrytteri,« vurderer han.

Kort overblik

Fik du læst? Ansatte »rystede i bukserne«, men så røg direktøren: Nu er der ændringer på vej i skandaleramt forvaltning

Borgmester Torben Hansen (S) havde trods en lang række afsløringer længe tillid til børn- og skoledirektør Michael Maaløe (tv), men da resultatet af en arbejdsmiljøundersøgelse kom, blev direktøren fyret. Foto: Anne Myrup Pedersen og Brian Karmark

Bolden er nu givet op til en ny start for både dagtilbuddene, skolerne og familieområdet i Randers Kommune.

Tre områder, der har været igennem en turbulent periode, der endte med, at børn- og skoledirektør Michael Maaløe i foråret fik sparket.

Inden da havde JP Randers afsløret en lang række alvorlige problemer i hans forvaltning. Afsløringer, der betød, at politikerne besluttede at få lavet en uvildig undersøgelse af arbejdsmiljøet i den pågældende forvaltning.

Da konklusionen kom, blev direktøren fyret med øjeblikkelig virkning, mens kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt overtog den daglige ledelse, indtil der bliver ansat en ny direktør i rollen.

Foran sig har kommunaldirektøren haft en stor opgave med at få samlet stumperne op og forsøge at genskabe en arbejdsplads, som både medarbejdere og ledere har lyst til at møde ind på. Nu er første store skridt taget.

JP Randers søger madanmelder

Hvis du har forstand på mad og drikke, og hvis du har lyst til at se dine ord og billeder på JP Randers, så er chancen der nu.

Vi betaler for din tid og dine omkostninger, og du får adgang til en journalistisk platform, der kritisk og kærligt er optaget af at gøre Randers til et endnu bedre sted at bo.

Interesseret? Så send mig hurtigst muligt en kort beskrivelse af dig selv med navn, alder og bopæl sammen med en anmeldelse af en jordbærtærte, en pizza eller andet efter eget valg. Anmeldelsen skal være på højest 300 ord og være tilføjet et billede.

Send den til Lbh@jplokal.dk og skriv ”madanmelder” i emnefeltet.

Du kan se mere om jobbet som madanmelder her.

Har du ris, ros, tips eller idéer:

Du er meget velkommen til at kontakte os her, hvis du har ris, ros, meninger eller tips til historier. Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev fra en anden, kan du selv tilmelde dig her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.