JP Randers 11/04/2022

Efter 6 år med statsligt tilsyn: Nu går det fremad på Nørrevangsskolen | Under opførelsen af nyt højhus har arkæologer gjort interessante fund seks meter under jorden | Værtsfamilier kaster håndklædet i ringen: Flere giver nu stafetten videre

Artiklens øverste billede
Bæredygtighed fyldte meget på MIPIM, og det bliver et nøgleord i det ny byudviklingsprojekt. Illustration: C. F. Møller Architects

Godmorgen,

I dette nyhedsbrev: Mens det på Fårup Skole står så slemt til med både fagligheden og trivslen, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet skal vurdere, om skolen skal underlægges statsligt tilsyn, har styrelsen sluppet grebet om en anden randrusiansk skole, som i årevis har kæmpet med udfordringer.

Samtidig har arkæologer fra Museum Østjylland gjort en række interessante fund seks meter under jorden, hvor det nye højhus på Thorsbakke skal opføres. Udgravningen er særligt interessant, fordi den foregår i et område, der ligger uden for dét, der ellers karakteriseres som Randers’ middelalderlige by.

Derudover har flere værtsfamilier, der har åbnet deres døre for ukrainske flygtninge, måttet sande, at det kræver mere end blot et stort hjerte at huse fremmede gæster.

Dagens nyhedsbrev er på 484 ord - 2,5 minutters læsning

Dagens udvalgte: Efter 6 år med statsligt tilsyn: Nu går det fremad på Nørrevangsskolen

Nørrevangsskolen har 498 elever, hvoraf 55 procent bor i udsatte boligområder. Arkivfoto: Martin Lehmann


Skolen kæmper dog stadig med et meget lavt fagligt niveau.

Faldende trivsel og prøveresultater, der rasler nedad, har fået Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til at overveje, om Fårup Skole og Børneby skal underlægges statsligt tilsyn, hvor den yderste konsekvens kan blive en lukning af skolen.

Mens blikket er rettet mod skolen i Fårup, har styrelsen dog sluppet grebet om en anden skole i Randers Kommune.

I nordbyen ligger Nørrevangsskolen, som i årevis har kæmpet med udfordringer. I 2015 var prøveresultaterne for 9. klasse blandt landets dårligste, og skolen blev dermed underlagt statsligt tilsyn.

Siden da har tilsynssagen år efter år fortsat, fordi skolens resultater har fortsat med at skrabe bunden. Men nu er skuden tilsyneladende vendt.

Kort overblik

  • Biltræf endte med 73 sigtelser og skabte flere kilometer lang kø

Det skal du også vide: Under opførelsen af nyt højhus har arkæologer gjort interessante fund seks meter under jorden

Arkæologer vil de kommende måneder undersøge, hvad der gemmer sig i jorden for enden af Østervold, hvor byens nye højhus skal opføres. Foto: Museum Østjylland

Museum Østjylland forventer at afslutte udgravningen for enden af Østervold i juni.

Mens forberedelserne til det andet højhusbyggeri på Thors Bakke er i gang, har Museum Østjylland denne uge igangsat en udgravning på byggepladsen.

Arkæologer har allerede gjort flere interessante fund, der skal afsløre en særegen bebyggelse udenfor Randers’ middelalderlige by.

Museum Østjylland har i en længere årrække været klar over, at området på Thors Bakke gemmer på fund fra middelalderen, og derfor forsøger museets arkæologer de kommende måneder at klarlægge, hvad der gemmer sig under jorden, og hvad den kan lære os om de middelalderlige randrusianere.

Ifølge Museumsinspektør og arkæolog ved Museum Østjylland, Thomas Guntzelnick Poulsen, er der allerede gjort spændende fund, og han forventer, at flere vil komme frem med juni, hvor det er forventningen, at undersøgelsen er afsluttet.

»Det kom bag på os, at den store bakke, som biografen ligger på, og som bryggeriet har ligget på, for en stor dels vedkommende er kunstigt opbygget i nyere tid. Vi har måttet grave seks meters moderne opfyld væk for at komme derned. Det ligger enormt dybt, men det har til gengæld også betydet, at det er ret uforstyrret af moderne ledningsforløb og dets lige,« forklarer han

Du kan kontakte redaktionen på jpranders@jplokal.dk.

Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev fra en bekendt, kan du selv tilmelde dig her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.