JP Randers 28/01/2022

Der er stor interesse for byggegrunde i Randers.

Artiklens øverste billede
Nete Ankerstjerne (tv.) og Henriette Malland er talspersoner for i alt 100 forældrepar, der med næb og kløer har kæmpet imod besparelserne. Foto: Louise Bruun Høfler

Godmorgen,

I dette nyhedsbrev: Der er gang i byggeriet og ikke mindst salget af byggegrunde i Randers Kommune. Interessen er stor, og blandt andet O. Hornbæk tiltrækker købere fra byens øvrige dele, men også et ungt par fra København, der ellers havde tænkt, at fremtiden lå på den side af Storebælt. Samtidig vil flere overlæger tilbagebetale den bonus, som de har fået »uden at løfte en finger,« og som en del af Vinterpakken blandt andet skulle være med til at fastholde sygeplejersker i jobbet. Og så er Fladbro Kro klar med en genåbningsdato i kølvandet på kroens nedlukning.

Dagens nyhedsbrev er på 587 ord - 3 minutters læsning

Dagens udvalgte: Måtte i budrunde tre gange: Derfor dropper ungt par Sjælland og vender hjem til Randers

Line og Kasper Brochmann Jensen var egentligt flyttet til Sjælland, men da grundene på Koboltvej og Blyvej i Hornbæk blev udbudt til salg, slog de til. Foto: Line Brochmann Jensen

Den gamle sportsplads i O. Hornbæk er lavet om til kommunale byggegrunde, og der er stor interesse for grundene. En af dem er solgt til et randrusiansk par, der ellers havde tænkt, at fremtiden skulle ligge i København.

Der er gang i byggeriet i Randers Kommune, og dermed også i salget af byggegrunde. Et af de populære steder er Over Hornbæk, hvor det gamle fodboldstadion er blevet udstykket til 27 kommunale byggegrunde på de to veje, Koboltvej og Blyvej.

En af dem, der har købt grund i O. Hornbæk, er 26-årige Line og 28-årige Kasper Brochmann Jensen. De stammer fra henholdsvis Vorup og Haslund, men rykkede for fire måneder siden teltpælene op for at flytte til Frederiksberg i København, hvor de bor i en lejlighed. Her var det planen, at de ville blive. Men så kom grundene i O. Hornbæk til salg.

Line og Kasper Brochmann Jensen er ikke de eneste, der har fået øjnene op for udstykningen. I skrivende stund er der kun fire ledige grunde tilbage, og køberne har både været lokale og folk udenbys fra, fortæller Camilla Meyer Bärnholt, der er konsulent på grundsalg i Randers Kommune.

Kort overblik: Mulighederne er mange i gammel kirkebygning, Sekura Cabins får flere påbud, Fladbro Kro kastede håndklædet i ringen, men gør nu klar til at genåbne

Det skal du også vide: Overlæger vil tilbagebetale bonus, de har fået »uden at løfte en finger«

Knud Thygesen Nielsen, som er overlæge på Kirurgisk Fællesafdeling ved Regionshospitalet Randers, undrer sig over at have fået en bonus på 10.000 kr. Foto: Region Midtjylland

Flere overlæger har fået bonusser som en del af Vinterpakken, hvis formål blandt andet var at fastholde især lavtlønnede faggrupper.

I december blev et flertal i Folketinget enige om at sende én milliard kroner videre til de danske regioner for at afhjælpe presset på sygehusene.

Vinterpakken, som den blev kaldt, skulle blandt andet bruges til at fastholde især lavtlønnet personale som sygeplejersker, der under coronapandemien har oplevet en noget større arbejdsbyrde end normalt.

Men nu viser det sig, at ikke kun sygeplejerskerne har fået gavn af nogle af de bonusser, der er blevet udbetalt. I Region Midtjylland har en tredjedel af overlægerne - 435 - fået en bonus på 10.000 kroner.

Og det vækker undren hos nogle af dem, der står til at få beløbet udbetalt. Én af dem er Knud Thygesen Nielsen, som er overlæge på Kirurgisk Fællesafdeling ved Regionshospitalet Randers.

»Det var der ikke nogen af os, der havde forventet. Først og fremmest fordi vi ikke føler, vi har haft et øget arbejdspres under coronasituationen,« siger han til JP Randers.

Du kan kontakte redaktionen på jpranders@jplokal.dk.

Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev fra en bekendt, kan du selv tilmelde dig her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.