JP Randers Briefing 10-09-2021

Handicapvenlig hundeskov skaber begejstring

Godmorgen,

Langås nye handicapvenlige hundeskov skaber begejstring blandt de borgere, der er udfordret på mobiliteten. Liselotte Boye Pedersen, 72, skal nu ikke længere helt til Hammel for at lufte sin yorkshire-terrier, Perle, der forsigtigt ser en lidt større rottweiler an, da JP Randers besøger det nye naturområde, som du kan læse mere om længere nede i nyhedsbrevet.

I dagens morgenpost kan du også blive klogere på, hvordan det er gået med den store trafikomlægning af krydset Vestervold-Tørvebryggen-Jernbanegade, som skaber kø visse steder.

  • Er du på vej ud i morgentrafikken, er det værd at vide, at der er kø på indfaldsmotorvejen mod X pga. tabt potteplante.

Dagens nyhedsbrev er på 832 ord - 3,5 minutters læsning

Dagens udvalgte: Uheld skaber problemer i morgentrafikken

Foto Søren Vendelbo

En ødelagt lysregulering og bilrester i vejbanen skaber lige nu store problemer i den tidlige morgentrafik omkring Randersbro.

Problemerne er resultatet af en vild biljagt, hvor to formodede indbrudstyve klokken 04.4 5 forsøgte at stikke af fra politiet.

Ifølge Østjyllands Politi ræsede de to unge mænd gennem midtbyen med 150 km/t, inden de i lyskrydset ved Tørvebryggen/Randersbro mistede kontrol over bilen, som torpederede lysreguleringen med store materielle skader til følge.

Mændene slap for alvorlige kvæstelser, men er kørt til kontrol på skadestuen. Bagefter venter der ifølge politiet en sigtelse for vanvidskørsel.

Beredskabet er lige nu i fuld gang med oprydningsarbejdet, mens politiet dirigerer trafikken.

Trafikken forventes at trille normalt igen fra cirka 08.00.

Kort overblik: Mænd fængslet i drabssag, restaurant åbner, nyt skolebyggeri

Foto Søren Vendelbo

  • To mænd fængslet i drabssag.
  • Ny restaurant åbner på Storegade.
  • Fra kartoffelmark til fremtidens friskole: Lokalsamfund tager første skridt mod nyt skolebyggeri efter drømmestart.

Det skal du også vide: Vuggestuebyggeri skudt til hjørne

Foto Søren Vendelbo

En voldsom prisstigning på byggematerialer skyder det planlagte vuggestuebyggeri i Romalt til hjørne.

Ifølge børne- og skolechefen vil de 1,44 millioner kroner, der er afsat til byggeriet, ganske enkelt ikke række i den overophedede byggebranche.

Bydelen er i stor mangel på dagtilbudspladser, og derfor undersøger kommunen nu muligheden for at opsætte midlertidigt modulbyggeri til områdets yngste borgere.

Ifølge børne- og skolechefen vil de 1,44 millioner kroner, der er afsat til byggeriet, ganske enkelt ikke række i den overophedede byggebranche.

Ifølge børne- og skolechefen vil de 1,44 millioner kroner, der er afsat til byggeriet, ganske enkelt ikke række i den overophedede byggebranche.

Vi holder øje med: I dag afgøres fremtidens parkeringsmuligheder

Den længe ventede parkeringsstrategi for Randers midtby ligger nu klar på politikernes bord, og vil senere i dag blive afgjort.

De tiltag, byrådet enten skal godkende eller afvise, indebærer blandt andet etablering af flere parkeringspladser ved Randes Regnskov, tidsbegrænsning på parkering i centernære gader og indførelse af beboerlicenser.

Få hele overblikket på JP Randers, hvor du senere i dag også kan læse byrådets afgørelse.

Det sker i dag

🧶Strikkecafé | 10:00-12:00

Strik, kaffe og hyggeligt samvær. Vi strikker dåbsklude m.v. Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ

👶Babymusikleg | 10:00

Kom og syng og leg med din baby. Sammen med biblioteksmusikanten Peter Elmelund synger vi, laver bevægelser til sangene og spiller på rytmeinstrumenter - og gør alt det gode, man kan gøre, for at understøtte den musikalitet, alle børn er født med. Husk tæppe eller dyne! Der er mulighed for en fælles kop kaffe eller te bagefter. For de 3-12 måneder.

Café Kaffekoppen | 11:00-13:00

En fællesskabscafé for alle over 18 år. I caféen er der mulighed for at drikke kaffe, nyde en bid brød, læse avis, få en hyggelig snak, dybere samtale eller bare ”være”.

🤸‍♂️Mandeklub - Udflugt | 09:45

Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C. Vi mødes ved kirken kl. 9.45 og tager samlet afsted. Heldagsudflugt.Udflugt til Bruunshaab Gl. Papfabrik. Fabrikken fortæller historien tilbage til den første del af industrialiseringen i Danmark. Pris 50 kr. Mandeklubben er et åndehul.

Weekendplaner

Foto Søren Vendelbo

Jytte, 62, dagplejemor: I dag skal min mand og jeg slappe af med X-Factor og et godt glas rødvin. I morgen står den på rengøring om formiddagen, men senere møder vi vores datter og svigersøn til noget lækker mad på Mokajen. Søndag står den på lokalopgør mod AGF, som selvfølgelig skal ses på stadion. Jeg forudsiger en 2-0 sejr med mål af Vito Hammershøj-Mistrati og Alhaji Kamara.

Fortæl os hvad du skal lave næste weekend. Send os en kort besked, og så vil vi måske inkludere den i den kommende fredags nyhedsbrev.

Kontakt redaktionen på jpranders@jplokal.dk. Har du fået videresendt dette nyhedsbrev? Tilmeld dig her.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen