JP Horsens Briefing 2 18/01 -2022

Skrottet plan kan forsinke Godsbanekvarteret med flere år | Byggerigmand overtager historisk grund | Turistchef har besøgt 52 lande og vil nå 100 inden hun dør

Artiklens øverste billede
Horsens skal have et nyt kvarter med 1500 nye boliger. Godsbanekvarteret bliver dog uden helt høje højhuse efter en beslutning i Plan- og Vejudvalget. Illustration: Horsens Kommune

Godmorgen.

I dette nyhedsbrev: Borgmester Peter Sørensen (S) vurderer, at der nu kan komme til at gå flere år, inden der bliver bygget et nyt Godsbanekvarter i Horsens. Hvis der overhovedet bliver bygget et nyt kvarter – og 1500 nye p-pladser – på det 100.000 kvm store areal. Samtidig er en historisk erhvervsgrund i Horsens nu kommet på nye hænder, og det er igen byggerigmanden Michael Thorup Mortensen, som er på spil. Og så har Helle Rosenberg besøgt 52 lande og vil nå 100 inden hun dør. Den »lidt spøjse samlermani« bruger hun i sit job.

Dagens nyhedsbrev er på 539 ord - ca. 3 minutters læsning

Dagens udvalgte: Lange udsigter til nybygget kvarter: Forkastede planer om nyt Godsbanekvarter forlænger parkeringsudfordringer i Horsens

Horsens skal have et nyt kvarter med 1500 nye boliger. Godsbanekvarteret bliver dog uden helt høje højhuse efter en beslutning i Plan- og Vejudvalget. Illustration: Horsens Kommune

I flere år har Horsens Kommunes forvaltning og DSB Ejendomme arbejdet tæt sammen for at udarbejde en ny rammelokalplan for det nye Godsbanekvartér i Horsens.

En plan, der i sidste uge var på dagsordenen i det nye Plan- og Vejudvalget i Horsens Kommune.

Her vedtog et i høj grad enigt udvalg at sende rammelokalplanen tilbage til forvaltningen med en række nye krav til området om bl.a. markant lavere bygninger, flere parkeringspladser og færrest mulige flade tage.

Der skal formentlig startes helt forfra – hvis ejeren overhovedet vil arbejde videre med planerne, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), der ikke selv sidder i udvalget.

»Det var jo et enigt udvalg, der har truffet beslutningen. Man har rent politisk ønsket et andet projekt på grunden, end det, grundejeren og kommunes administration efter en borgerinddragelsesproces har lagt op til,« siger Peter Sørensen.

Han vurderer, der nu kan komme til at gå mange år, inden bliver bygget et nyt Godsbanekvarter i Horsens. Hvis det kommer til at ske.

»Vi har endnu ikke haft lejlighed til at mødes med Horsens Kommune omkring sagen. Vi vil dog snarest muligt gå i dialog med Horsens kommunen om de ændrede forudsætninger,« lyder det fra Søren Beck-Heede, Adm. der er direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S.

Kort overblik: Rekordsalg af huse, gå på opdagelse i naturen

Det skal du også vide: Byggerigmand har købt historisk grund, der har haft samme ejer i 100 år

Da JP Horsens kontakter Michael Thorup Mortensen, bliver det blot konstateret, at ejendommen er blevet solgt. Arkivfoto: Pressefoto/HM Entreprenørfirma A/S

En historisk erhvervsgrund i Horsens er kommet på nye hænder.

Det bekræfter byggerigmand Michael Thorup Mortensen, der har købt den historiske grund på Vejlevej 13 over for JP Horsens.

I næsten 100 år har adressen ellers været hjem for virksomheden Air Liquide, men nu tilhører den altså Michael Thorup Mortensen, der har købt selskabet Vejlevej 13 af gasvirksomheden.

Ifølge cvr-registret skete ejerskiftet den 1. december. Michael Thorup Mortensen har allerede gjort sit indtog på Vejlevej. Han ejer nemlig også Vejlevej 1, hvor Autocentralen har adresse.

Byggerigmanden har på det seneste været aktiv i Horsens. I november købte han 338.000 kvm. erhvervsjord af Horsens Kommune, og for nylig var han selv i sælgerens rolle, da han gav slip på sit ejerskab af en ejendom på Orionvej 5.

Fik du læst? Helle Rosenberg har besøgt 52 lande og vil nå 100 inden hun dør: Den »lidt spøjse samlermani« bruger hun i sit job

Direktør i Destination Kystlandet, Helle Rosenberg, værdsætter først og fremmest de mennesker hun omgås i sit arbejdsliv. Og så bruger hun sine private rejser som inspiration på sit job. Privatfoto

Chefen for Destination Kystlandet, Helle Rosenberg, har en fordel i sit arbejdsliv, som mange med garanti drømmer om.

Hendes private rejser hjælper hende i jobbet som turistchef, når de tjener som inspiration. Målet er at besøge 100 lande, og nyligt kunne hun krydse land nummer 52 af.

Helle Rosenberg står i spidsen for at fremme destinationsudviklingen i Odder, Hedensted og Horsens. Her lægger hun en solid portion energi i arbejdet, og det er hendes styrke, men samtidig hendes svaghed, når hun risikerer, at kollegaerne ikke kan følge med hendes tempo.

Det bedste i Helle Rosenbergs arbejdsliv er kollegaerne - og de øvrige mennesker - omkring hende, og hun påpeger, at hun intet ville være uden sit team.

Det har aldrig været en klokkeklar plan, at hun skulle ende i stolen som turistchef, men hun har ingen planer om at forlade den igen, selvom hun tidligere har begået sig i en lang række andre brancher.

Og målet for det kommende år er klart: Destination Kystlandet skal markere sig på verdenskortet mere end én gang.

Læs her om Helle Rosenbergs glæder i arbejdslivet, største fiasko, og hvad opskriften på en god leder er.

Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev, kan du selv tilmelde dig her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.