JP Horsens Briefing 17/01 -2022

Makkerpar sælger deres virksomhed til familiedynasti | Pernille Lykke Andersens fortov i Sydbyen må vente på reparation | Martin Ravn vil undgå at skabe et nyt Lilli Gyldenkildes Torv

Artiklens øverste billede
Fliserne fejler ikke noget, men ifølge Pernille Lykke Andersen ligger de så ujævnt, at mange dårligt gående hellere bruger kørebanen, når de bevæger sig ned ad Dagnæsallé. Collage: Pernille Lykke Andersen

Godmorgen.

I dette nyhedsbrev: Kommunen har afsat 10 mio. kr. til at reparere fortove over de kommende to år. Dagnæsallé er bl.a. ikke iblandt de udvalgte strækninger, og det er til stor frustration for en beboer på vejen. Samtidig overtager en kendt erhvervsfamilie nu et firma fra Horsens, der det seneste år har mere end fordoblet resultatet. Og så vil Martin Ravn undgå at skabe et nyt Lilli Gyldenkildes Torv i Godsbanekvarteret.

Dagens nyhedsbrev er på 658 ord - ca. 3,5 minutters læsning

Dagens udvalgte: Pernille Lykke Andersens fortov i Sydbyen må vente på reparation: »Jeg er faldet både op og ned ad Dagnæsallé«

Fliserne fejler ikke noget, men ifølge Pernille Lykke Andersen ligger de så ujævnt, at mange dårligt gående hellere bruger kørebanen, når de bevæger sig ned ad Dagnæsallé. Collage: Pernille Lykke Andersen

Et dobbelt skybrud i 2016 har gjort, at fortovet på Dagnæsallé i dag er i en tilstand, som kort sagt ikke er god nok. Det mener i hvert fald en af vejens beboere.

Vandmasserne fra dengang har rykket rundt på underlaget under fortovsfliserne og gjort, at de bølger op og ned med høje flisekanter til følge.

For 48-årige Pernille Lykke Andersen, der har boet på vejen i 13 år, er det frustrerende at se, hvordan ældre med rollatorer føler sig nødsaget til at gå på kørebanen frem for fortovet, fordi det er for besværligt.

»Jeg synes, det er helt vildt træls at gå en tur på Dagnæsallé, fordi man aldrig ved, hvad man banker fødderne ind i. I vinter var der en ældre dame lidt længere oppe ad vejen, som var faldet, fordi hun slog foden ind i kanten på en flise,« siger hun og fortæller, at hun også selv har været i jorden.

»Jeg har føleforstyrrelser i mine fødder, og jeg er faldet både op og ned ad Dagnæsallé, fordi jeg banker fødderne i kanterne på fliserne, der stikker op,« siger hun.

Horsens Kommune har fået et eksternt firma til at gennemgå samtlige fortove i kommunen, og det er mundet ud i en liste over 152 strækninger, der er blevet kategoriseret som dårlige eller kassable. Det er de to dårligste af de fem kategorier, fortovene er blevet inddelt i.

Ifølge Allan Lyng Hansen kræver det, at fortovet er meget ujævnt, eller at »fliserne nærmest er smuldret væk«, hvis det skal kategoriseres så lavt.

Se her, hvilke veje kommunen har prioriteret i denne omgang.

Kort overblik: Vil undgå et nyt Lilli Gyldenkildes Torv, fængselsstraf i makaber voldssag, dyr villa solgt

Det skal du også vide: Makkerpar sælger deres virksomhed til familiedynasti: Det startede i et lille kontor på 25 kvm og blev til en millionforretning

Claus Ivar Kronborg Jensen (tv.) stiftede NOS A/S sammen med Tom Kloster Fyllgraf (th.). I midten står Christian Hansen fra de nye ejere. Foto: NOS A/S

En sommerdag for snart 13 år siden gik Claus Ivar Kronborg Jensen og Tom Kloster Fyllgraf i gang med at opbygge deres helt egen forretning, mens finanskrisen stadig ulmede rundt om i verden.

De fandt et lille kontor på 25 kvm. i centrum af Horsens og fik fire udenlandske forretningsfolk med som medejere af deres nye firma, der blev døbt Nordic Offshore Services (NOS).

Siden overtog de selv det fulde ejerskab, mens de to ansatte er blevet til 10, og det lille kontor er skiftet ud med ca. 2.000 kvm. plads fordelt på et lager og et kontor i et gammelt tvebakkebageri i Hatting.

Nu giver de helt slip på ejerskabet og sælger deres forretning til et kendt, dansk familiedynasti.

»Det er fantastisk. Det er det, man kan kalde gamle jyske penge. De er ikke ude på at cashe ind på hurtige penge, som hvis nu det havde været en kapitalfond. Det er slet ikke deres tankegang. Det er meget langsigtet,« siger Claus Ivar Kronborg Jensen.

Fik du læst? Rasmus Bjerner var »drengen i Horsens, der helt uden for programmet overrakte dronningen sin egen hjemmebundne buket«

Horsensianerne tager imod dronning Margrethe og prins Henrik på havnen ved Toldboden den 21. juni 1992. Forrest giver 7-årige Rasmus Bjerner dronningen en buket blomster. Arkivfoto: Holger Bundgaard

Den 7-årige dreng havde undret sig. Når dronningen var på besøg rundt om i landet, var det altid pigerne, der fik lov til at overrække hende blomster. Sådan så det i hvert fald ud på tv.

Nu kom majestæten til Horsens, og han skulle ned og overvære hendes landgang ved siden af Toldboden. Sammen med sin mor havde han plukket en buket margueritter i haven.

Han var dog ikke en af de i forvejen udvalgte blomsterbørn, der ganske rigtigt alle var piger. I stedet tog han bare chancen og håbede, at han også kunne få lov.

»Det var heldigt, hun lige gjorde et stop der, for det havde vi nok ikke regnet med,« siger den nu 36-årige Rasmus Bjerner om sit møde med dronningen, da hun og prins Henrik var på besøg i Horsens den 21. juni 1992 i forbindelse med fejringen af deres sølvbryllup.

Mødet mellem de to blev foreviget af Jyllands-Postens fotograf Holger Bundgaard og trykt i avisen den følgende dag. Det ved, Rasmus Bjerner alt om, for hans mor har gemt udklippet og ofte talt om oplevelsen.

Det har han fortalt om til JP Horsens i anledning af, at dronning Margrethe i weekenden fejrede sit 50-års jubilæum som regent.

Hvis du har fået tilsendt dette nyhedsbrev, kan du selv tilmelde dig her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.