- For abonnenter
»At det er sket gør os ikke til dårlige forældre. Der findes store stygge mennesker alle steder«
Efter en ellers almindelig bytur stod det klart, at nogen havde puttet stoffer i Lone Poulsens datters drink.
- Bliv opdateret på Viborg – modtag vores nyhedsbrev
- Hvad undrer dig? Skriv, og lad os hjælpe med at finde svaret
Allerede inden Lone Poulsens nu 18-årige datter Sarah begyndte at gå i byen, havde de snakket om stoffer, alkohol og tillid.
Natten til lørdag var datteren med sine venner i byen i Viborg og havde det sjovt. Lige indtil hun vågnede morgenen efter.
Der skulle Lone Poulsen som mor tage stilling til en situation, hun ikke havde håbet, hendes datter skulle stå i.
»Hun fortæller mig, at en ung mand har stillet mange ubehagelige spørgsmål, og derfor fandt hun hurtigt tilbage til sine egne venner. Hun havde sin drink i hånden hele tiden. På vej hjem i bilen mærkede hun en overvældende træthed,« beretter Lone Poulsen.
Lørdag formiddag havde datteren hovedpine, summen i kroppen, rystende hænder og en følelse af, at hendes krop ikke ville vågne.
Det ledte Lone Poulsen frem til, at hun hellere måtte tage en narkotikatest.
Hvad var hensigten?
Testen var positiv og viste, at Sarah bl.a. havde kokain i kroppen. Men hun havde ikke indtaget det selv og måtte derfor være blevet drugged - altså udsat for forgiftning ved at nogen putter stoffer i ens drink.
»Jeg kender hendes helt klare holdning om aldrig at ville tage stoffer, men jeg var jo nødt til at spørge. Der var ikke nogen tvivl,« konstaterer Lone Poulsen.
Derfor fik de fat i en vagtlæge og politianmeldte sagen. Op ad dagen var de ude at gå en tur uden at kunne finde ro, så de endte med at tage på McDonalds.
»Hun sad der over for mig, og jeg kiggede bare på hende. Der gik det op for mig, at der kunne være sket alt muligt. Man bliver så bange og ked af det. Det er rigtig ubehageligt, og jeg bliver så vred på den person, der har gjort det,« konstaterer Lone Poulsen og uddyber:
»For det har sat skår i Sarah og i min mand og jeg, når vi næste gang skal sende hende ud i bylivet. Vi mangler lidt tillid til mennesker.«
Sarah var også selv rystet og er stadigvæk nu mærket af episoden.
»Vi håber selvfølgelig på at finde ud af, hvem det kunne være. Jeg tænker faktisk, at jeg har et behov for at kigge den her person i øjnene og spørge hvorfor. Hvad var hans hensigt?« fortæller Lone Poulsen.
Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at politiet har modtaget anmeldelsen og forsøger at opklare sagen.
»Vi tager det alvorligt, når vi får den slags henvendelser og indhenter videoovervågning, hvis det findes. Det er ikke noget, vi modtager anmeldelser om så tit. Det sker i hvert fald ikke efter hver weekend,« siger politikommissær Peter Søndergård.
Det er svært at sige præcis, hvor mange der bliver udsat for drugging. Den landsdækkende telefonrådgivning Giftlinjen fortalte sidste år, at man i 2021 modtog 314 opkald, hvor en person mistænkte at være blevet drugged.
Skammede sig
Imens har både Lone Poulsen og hendes datter fået sig en overraskelse over, hvor mange der deler Sarahs oplevelse.
Lørdag satte Lone Poulsen sig til tasterne og skrev med datterens godkendelse et Facebook-opslag om det, hun netop havde oplevet.
Ifølge hende ville datteren ikke selv skrive opslaget, fordi hun var bange for, hvad hendes venner ville tænke - at hun eksempelvis var for opmærksomhedskrævende.
»Sarah har sagt, at hun skammede sig, og at det føltes pinligt. Men hun kunne ikke gøre for det. Derfor skal det heller ikke være et tabu. Vi skal turde snakke om det,« siger Lone Poulsen og uddyber:
»At det er sket gør heller ikke mig og min mand til dårlige forældre. Vi kan aldrig helt vide, hvad der sker, når de er ude. Der findes store stygge mennesker alle steder.«
Det skal være sjovt at være ung
Opslaget er pt. delt 20.000 gange og har fået knap 2.000 kommentarer og 6.000 reaktioner. Mange flere, end Lone Poulsen havde turdet håbe på.
»Jeg glæder mig over, at jeg kan se, at så mange forældre tager snakken med deres unge mennesker. Min hensigt med opslaget er at være med til at åbne for den samtale, så unge tør gå hjem til deres forældre og sige, hvis de har det dårligt,« siger hun.
Opslaget er også landet godt hos Bjerringbro-familiens omgangskreds, hvor flere har fortalt, at de har stået i samme situation.
Hvordan Lone Poulsen og hendes mand får sendt Sarah ud i nattelivet igen på en god måde, har hun svært ved at svare på lige nu.
»Det er først, når hun igen kommer og har lyst til en bytur, at vi kan mærke det, tror jeg. Vi stoler på hende, og jeg synes, det er ærgerligt, at hun er blevet mærket af det her. Sådan skal det ikke være at være ung. Der skal være plads til at komme ud i livet og få nogle sjove oplevelser.«