22-årig graffitimaler kan komme til at hænge på en stribe sager

Manden risikerer bøde og erstatningskrav for hærværk flere steder i byen.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto..
Hvis du vil vide mere om Viborg

Siden weekenden er der kommet flere nye anmeldelser om graffiti i Viborg.

En 22-årig mand fra Skive blev i weekenden snuppet med spraydåsen i hånden, da han var i gang med at male på en væg mellem Gravene og St. Sankt Hans Gade i Viborg.

På muren havde han malet tagget »SU04«, og siden da efterlyste politiet andre steder i byen, hvor samme tag var blevet malet. Et tag er en slags underskrift, som kan sammenlignes med en kunstners signatur nederst på et maleri.

Nu er der kommet anmeldelser om flere andre steder, som den 22-årige nu er mistænkt for at stå bag.

På Gravene ved sportspubben Målet, ved en port på St. Sankt Hans Gade og en i en tunnel ved Bilka på Holstebrovej er der anmeldt nyt grafitti.

»Nogle af dem, vi kigger på nu, forestiller jeg mig har relation til ham og har sammenhæng med ham. Blandt andet St. Sankt Hans Gade og Gravene, hvor gerningstidspunktet er fuldstændig det samme, som hvor han blev anholdt, så det har været hen over weekenden,« fortæller Andreas Bang Andersen, politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

»Den, vi har fået fra en tunnel ved Bilka, er det ikke sikkert, vi kan hænge ham op på, men det vil være en del af efterforskningen,« siger han.

Skal efterforskes

Det er endnu ikke sikkert, om den sigtede mand står bag alle de anmeldte tilfælde af graffiti. Det skal politiet nu efterforske og forsøge at bevise. Politiet vil i den forbindelse indhente videoovervågning samt afhøre vidner for at bygge en sag op.

»Det kan sagtens være, der er nogen, vi ikke kan bevise, hvor han måske går fri. Det kan også være, han får lyst til at lægge kortene på bordet,« siger Andreas Bang Andersen.

Derudover kan tagget have en relation til fankulturen omkring fodboldklubben Viborg FF, nemlig gruppen Shamrock Ultras, der ifølge Wikipedia blev dannet i 2004.

»Det her graffiti-tag SU04 har relation til fanklubben ved VFF, men hvad den sigtedes relation til den er, ved jeg ikke,« lyder det fra politikommissæren.

Bøde og erstatning

Den 22-årige kan, hvis han bliver dømt, se frem til en bøde og et erstatningskrav. Ifølge politiet prøver man i hærværkssager altid at indgå forlig mellem gerningsmanden og den forurettede om en erstatning. Indgår man et forlig, kan bødestraffen blive nedsat.

»Det kan blive ret dyrt at få rense graffiti-hærværk af og få malet igen eller genetableret en facade, så det er typisk et højt erstatningskrav og så en bøde,« siger Andreas Bang Andersen.

Hvis du vil vide mere om Viborg

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.