Turisterne strømmer til Viborg

Antallet af turister i Viborg Kommune er steget markant i 2021 sammenlignet med året før.

Artiklens øverste billede
Over 22.000 har overnattet i Viborg Kommune i 2021, og det er markant flere end i 2020. Det er faktisk også flere end i 2019, hvor coronaspøgelset endnu ikke havde vist sit ansigt. Arkivfoto: Thor Hedegaard.

Turisterne er vilde med Viborg.

I hvert fald hvis man ser på antallet af overnattende gæster i byen.

I 2021 overnattede flere end 22.000 gæster på hotellerne, campingpladserne og sommerhusene i Viborg Kommune. Det er stigning på 11 pct. i forhold til 2020, viser nye overnatningstal fra VisitAarhus.

»Viborg har med sin rige historie og kultur så meget at tilbyde, og derfor er det rigtig dejligt, at det bliver belønnet af turisterne. Alle dele af turisterhvervet har knoklet for at skabe en positiv udvikling i en svær tid med corona. Den opgave er lykkedes, og den succes skal vi bygge videre på nu,« siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

Det er især de danske gæster, der bærer udviklingen i antallet af overnatninger.

»De positive overnatningstal betyder, at der er skabt jobs og omsætning på både attraktioner, restauranter, museer, overnatningssteder og i butikker i hele destinationen. Det er værd at glæde sig over. Men der ligger også en meget stor opgave i 2022 i at fastholde de danske gæster for tredje år i træk og samtidig genvinde de internationale ferie- og erhvervsturister,« siger Pia Lange Christensen i pressemeddelelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen