Viborg FF henter Premier League-spiller

Den tjekkiske midtbanespiller skifter danskerklub ud med Superliga-oprykkerne.

Artiklens øverste billede
Som 17-årig skiftede Jan Žambůrek Slavia Prag ud med Brentford, hvor det er blevet til 29 optrædener. Foto: Viborg FF

Hvis du vil vide mere om Viborg

Når Viborg FF vender tilbage fra vinterpausen, er det med en ny mand i truppen.

Den 20-årige tjekkiske U21-landsholdspiller Jan Žambůrek er nemlig blevet hentet ind på en kontrakt, der løber indtil sommeren 2025.

»Vi får en dynamisk 8’er, som er en anden type end vores andre midtbanespillere, men som vi ser passe rigtig godt ind i spillestilen. Han er dygtig til at sætte fart i spillet, han spiller fremadrettet, er meget spilintelligent og så er han dygtig til at sætte sine med spillere op,« siger sportschef Jesper Fredberg.

Jan Žambůrek kommer fra den såkaldte danskerklub Brentford, der for nylig er rykket op i Premier League under ledelse af cheftræner Thomas Frank.

I Brentford finder man også danskerne Mads Bech Sørensen, Luka Racic, Mads Roerslev Rasmussen, Mathias Jensen, Christian Nørgaard og Mads Bidstrup.

Som 17-årig skiftede Jan Žambůrek Slavia Prag ud med Brentford, hvor det er blevet til i alt 29 optrædener. Han var i forrige sæson udlejet til Shrewsbury, der spiller i Englands tredjebedste række.

Han har dog ikke spillet en eneste kamp i Premier League denne sæson.

Selv er han glad for skiftet.

»Jeg vil gerne have bolden og sætte mine medspillere op, men er også meget aktiv i presspillet uden bold, så jeg tror, at jeg passer godt ind i stilen her, og det ser jeg frem til at vise, lyder det fra midtbanespilleren,« siger Jan Žambůrek.

Hvis du vil vide mere om Viborg

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen