• For abonnenter

Foreslår ny linjeføring længere mod vest: Motorvejen kommer til at gå gennem Steen Anchers stue

I år går VVM-undersøgelserne af de to linjeføringer af Den Midtjyske Motorvej ved Viborg i gang. Steen Ancher arbejder for, at en tredje linjeføring kan blive undersøgt.

Artiklens øverste billede
Som det ser ud nu, skal Den Midtjyske Motorvej gå gennem Steen Anchers hus i Klode Mølle, som hans oldefar har bygget. Steen Ancher foreslår i stedet en kortere og billigere linjeføring, som ifølge ham også tilgodeser naturen bedre. Foto: Dorte Brandsen

Hvis du vil vide mere om Viborg

I 1910 byggede Steen Anchers oldefar et hus på Klode Mølle Vej. Siden har det været i familiens eje, der er bygget til, og huset er et skattet sted for familien og deres fritidsinteresser i det naturskønne område umiddelbart ved Kompedal Plantage.

I sommeren 2021 blev to linjeføringer til den kommende Midtjyske Motorvej, som blandt andet går forbi Viborg, offentliggjort. Begge linjeføringer samles og går lige igennem Steen Anchers hus.

Men i stedet for at blive sur og bekæmpe motorvejen eller give op på forhånd, besluttede 61-årige Steen Ancher og en række naboer sig for at se konstruktivt på den kommende motorvej.

For var de to mulige linjeføringer de rette? Eller var der en anden mulighed?

De mener at have fundet en bedre løsning, som tilgodeser både natur, økonomi, erhvervsliv og arbejdspladser - og også dem selv,

Spar 50%

JP Viborg
Fuld adgang til
JP Viborg
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Viborg?
JP Viborg JP.dk
Fuld adgang til
JP Viborg og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen