• For abonnenter

49-årig forretningskvinde om sit kræftforløb: »Jeg har besluttet mig for at være positiv. For mig er lykke et mindset«

Lykke Rahbek voksede op i en hårdtarbejdende møbelfamilie og har boet i udlandet det meste af sit voksenliv som hustru til en tysk diplomat. Nu er hun blevet skilt, er flyttet hjem, har åbnet en tøjbutik i den selvsamme forretning, hendes farfar etablerede, og for et halvt år siden blev hun ramt af brystkræft. Selv siger hun, at hun er et sjovt sted i livet lige nu.

Artiklens øverste billede
Lykke Rahbek har boet i Pakistan, Vietnam, Tyskland og Brasilien, men har fundet ro i sin hjemby Viborg. For et halvt år siden blev hun ramt af brystkræft. Lykke er et mindset, mener hun. Foto: Jane Gisselmann

Hvis du vil vide mere om Viborg

Inden Lykke Rahbek fik kræft, troede hun, at hendes absolutte styrke var, at hun var omstillingsparat. I et helt voksenliv havde hun brugt sin omstillingsparathed til at flytte til en ny verdensdel cirka hvert tredje år.

Omstillingsparatheden havde sikret hende job som narkoefterforsker i Pakistan. Den havde åbnet hendes øjne for møbeldesign og produktion i Vietnam, og den havde givet hende lyst til at lære at danse samba, da hun flyttede til Rio i Brasilien.

Men da Lykke Rahbek for et halvt år siden opdagede en stor kræftknude i sit højre bryst og blev hasteopereret, fik fjernet brystet, kom i intensiv kemoterapi og mistede sit lange, rødblonde hår, sine øjenvipper og sine øjenbryn, opdagede hun, at hendes superkraft er, at hun er et utroligt positivt menneske, der målrettet efterstræber glæden i tilværelsen.

»Jeg har besluttet mig for at blive ved med at have et godt liv og være glad. For mig er lykke et mindset,« fastslår hun.

Glad og taknemlig

Vi sidder i Lykke Rahbeks tøjforretning i Viborg. Det står et kalenderlys på disken i butikken. Kalenderlyset er skåret over, og den sidste dato er den 14. december.

Lykke Rahbek har fået juledekorationen af en veninde, der overbragte hende gaven med beskeden om, »at der er noget, der er vigtigere end jul«. Den 14. december er datoen for Lykke Rahbeks sidste kemobehandling.

»Jeg bliver så glad, hver gang jeg ser på det kalenderlys. Glad og taknemlig,« siger hun.

Når man elsker et menneske, skal man sætte personen »fri«, når man selv ændrer kurs.

Lykke Rahbek

Spar 50%

JP Viborg
Fuld adgang til
JP Viborg
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Viborg?
JP Viborg JP.dk
Fuld adgang til
JP Viborg og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen