Omikronvariant i Viborg Kommune: Mercantec har sendt omkring 800 elever hjem til virtuel undervisning

Uddannelsesinstitutionen Mercantec har efterhånden en del erfaring med håndtering af coronaudbrud og har derfor bedt omkring 800 elever på Midtbyens Gymnasium blive hjemme og modtage virtuel undervisning. Årsagen er, at mange afventer svar på test.

Artiklens øverste billede
Mercantec har sendt omkring 800 elever hjem til virtuel undervisning mandag og tirsdag, fortæller direktør på Mercantec Adrian Tresoglavic. Foto: PR-foto

I skrivende stund har uddannelsesinstitutionen Mercantec ikke fået information om, at nogle af skolens elever eller medarbejdere er smittet med den nye coronavariant omikron, men alligevel har skolen valgt at sende omkring 800 elever på Midtbyens Gymnasium hjem til virtuel undervisning.

Det fortæller direktør på Mercantec Adrian Tresoglavic.

»Det har her til morgen fået de konsekvenser, at vi har valgt at sende eleverne på Midtbyens Gymnasium hjem til virtuel undervisning. Vi går og venter på mange testsvar, og hvorvidt det er omikron, så der er gang i en omfattende smitteopsporing,« siger Adrian Tresoglavic.

Mercantec har valgt at handle indenfor den sikkerhedsmæssige ramme, som der er mulighed for i forhold til smitteopsporing og har efterhånden en del erfaring med det. Derfor er eleverne sendt hjem mandag og tirsdag i første omgang.

»Vi vurderer løbende, om vi skal sende enkeltpersoner eller klasser hjem, så vi mærker omikronudbruddet og bruger kræfter på det, men der er afdelinger på Mercantec, som ikke mærker det,« fortæller han.

Taskforce på skolen

»Har I bekræftede tilfælde af omikron på Mercantec?«

»Jeg er ikke bekendt med det, men der kan sagtens være nogen, som er smittede. Smitteopsporingen foregår løbende, og det kan ske, mens vi taler. Vi har et coronataskforce på skolen, som håndterer smitteopsporingen på skolen, og det er blevet en rutine for os at tage os af,« forklarer han og fortsætter:

»Vi lægger os i selen for at bidrage med, at det ikke spredes mere end det allermindste.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen