Bestyrelsesformand og leder af Skovgaard Museet forlader deres poster samtidig

Ved årsskiftet skal Skovgaard Museet ikke kun have ny museumsleder, det skal også have ny bestyrelsesformand. Jørgen Hansen melder sig ud af bestyrelsen efter 17 år som formand.

Artiklens øverste billede
Museumsleder Anne-Mette Villumsen meddelte i sidste måned, at hun til nytår skifter Skovgaard Museet ud med Ribe Kunstmuseum, hvor hun skal være direktør. Fotocollage af pressefotos

Det bliver ikke kun museumsleder gennem 11 år, Anne-Mette Villumsen, der forlader Skovgaard Museet ved årets udgang.

Bestyrelsesformand Jørgen Hansen, der har siddet på posten i 17 år, har netop valgt at træde ud af bestyrelsen.

Han understreger i en pressemeddelelse, at beslutningen ikke har noget at gøre med Anne-Mette Villumsens beslutning om at forlade sin stilling som museumsleder.

»En bestyrelsesperiode varer fire år. Jeg fylder snart 66 år, så hvis jeg tager en periode mere, vil jeg være 70 år, når en ny periode udløber,« meddeler han og uddyber:

»Jeg synes, at det er en for høj en alder til at sidde som formand, derfor vil jeg gerne trække mig fra bestyrelsen og overlade indsatsen til nye kræfter.«

De to kommer dog til at forlade deres poster samtidig ved årsskiftet. Jørgen Hansen når at forblive en del af et ansættelsesudvalg, der skal finde den ny museumsleder efter Anne-Mette Villumsen, der takker for hans indsats siden 2004.

Museets nye bestyrelse vil blive konstitueret i starten af det nye år, hvor den skal godkendes af kommunens kultur- og fritidsudvalg.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen