Tidligere venstremand har fundet sit parti og springer ud som konservativ

Efter at have været en særdeles ombejlet mand i flere dage har den tidligere venstremand Allan Clifford Christensen besluttet sig for at blive konservativ. Borgmesterkandidaten Torsten Nielsen (C) er begejstret for hans valg.

Artiklens øverste billede
Allan Clifford

I mandags meldte venstremanden Allan Clifford Christensen sig ud af Venstre og havde ingen aktuelle planer om, hvad han skulle. I dag, fredag, har han besluttet, at det bliver Det Konservative Folkeparti, som bliver hans nye base.

Den konservative liste er ikke den eneste, der har bejlet til den garvede lokalpolitiker, der har siddet 20 år i byrådet for Venstre.

»Jeg tænkte, det er ligegodt sørens, så mange der pludselig er interesseret i mig,« gnægger han fra en telefonlinje.

Hæderlighed

At Allan Clifford Christensen nu har valgt at gifte sig med de konservative, skyldes tre ting:

»Hæderlighed, hæderlighed og hæderlighed. Der er selvfølgelig lidt forskellige områder, hvor politikken er forskellig. Konservative er mere kongetro. Og lidt mere nationalistiske. Men på mange måder deler vi de samme borgerlige overbevisninger,« forklarer han.

En kæmpe gevinst

Formanden for den konservative gruppe i Viborg, den tidligere borgmester Torsten Nielsen, er ovenud begejstret.

»Allan er en kæmpe gevinst for os. Det er fantastisk at have fået så stor en vidensbank med om bord. Og den ordentlighed, som Allan repræsenterer, passer lige ind i vores DNA,« lyder det fra ham.

Torsten Nielsen er godt tilfreds med Allan Clifford Christensens skifte. Foto: Thor Hedegaard.

Støjberg-sag var dråben

Med Allan Clifford Christensen kommer den konservative liste i Viborg op på hele 26 kandidater til byrådet. Den garvede tidligere venstre-mand og seniorsergent fra Karup, der har rundet 66 år, snupper pladsen som nummer 26 på listen.

»Jeg har jo efter 20 år sådan set aftjent min værnepligt - også i politik. Men nu stiller jeg op til en runde mere, og så må det være op til vælgerne at bestemme, om de vil have mig med eller ej,« siger han.

At Allan Clifford Christensen forlader Venstre skyldes den landspolitiske linje og især rigsretssagen mod Inger Støjberg, som Allan Clifford har kendt i adskillige år, blev dråben, der fik bægeret til at flyde over, forklarer han.


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen