Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Klumme: Vi bruger to timer om dagen på at swipe - lad os komme ud af den automatiserede tomgang!

Skal vi forstå det sådan, at det er ensidigt godt for miljøet, at vi rejser rundt i verden og står i kø på Himalaya, mens vi skal have dårlig samvittighed over at pakke vores julegaver ind i papir? Vi skal stoppe med at træde vande i troen på, at digitaliseringen klarer det hele for os.

Artiklens øverste billede
Lykke Møller Kristensen foredragsholder, forfatter og ejer af virksomheden Digiwise, og så er hun også fast klummeskribent på JP Vejle. PR-foto.

Hvis du vil vide mere om Vejle

I bedste fald vil vi engang kigge tilbage på denne periode med samme eksistentielle undren, som vi ser bagklogt på, hvordan 60’erne og 70’ernes frigørelse, cigaretter, fri porno osv. har påvirket dels vores fysiske og dels vores mentale sundhed frem til i dag.

I værste fald fortsætter vi som algoritmer i troen på, at den omstilling, vi har gang i, udelukkende og af sig selv – uden at vi tager stilling - rent faktisk gør verden til et bedre sted.

Men bliver verden et bedre sted, hvis vi render rundt som hovedløse høns i en mental stilstand, mens maskineriet kører, data indsamles, fremtiden formes, og vi får besked om, hvornår vi skal bevæge os, trække vejret eller om vores søvn er god nok?

Spar 50%

JP Vejle
Fuld adgang til
JP Vejle
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Vejle?
JP Vejle JP.dk
Fuld adgang til
JP Vejle og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Andre læser

Mest læste

Del artiklen