Politi og styrelse slog til mod social dumping: Seks virksomheder skal kontrolleres yderligere

Flere byggepladser i Vejle blev tirsdag kontrolleret for social dumping.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Martin Lehmann // Politiken.
Hvis du vil vide mere om Vejle

Syv virksomheder i Vejle-området fik tirsdag besøg af Skattestyrelsen, der var på en landsdækkende kontrol. Formålet er at tjekke for social dumping, og det var især byens byggepladser, der fik besøg af Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen kontrollerer, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den skat og moms til Danmark, som de skal.

»I forbindelse med besøgene stødte vi fx på en virksomhed, hvor vi skal se nærmere på deres lønindberetninger. Vi mødte også tre udenlandske enmandsvirksomheder, hvor ejerne formentlig bør være lønmodtagere i stedet. Samtidigt bliver de ansatte i to udenlandske virksomheder anset for arbejdsudlejet. Det betyder, at den danske virksomhed, de arbejdede for, skal betale arbejdsudlejeskat,« siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

Får Skattestyrelsen under besøgene mistanke om, at virksomheder eller medarbejdere ikke er skattemæssigt korrekt registreret, kan de forvente yderligere et kontrolbesøg fra Skattestyrelsen.

Styrelsen besøgte tirsdag syv virksomheder, hvor man snakkede med i alt 33 udenlandske medarbejdere. Seks af virksomhederne kan se frem til endnu et kontrolbesøg fra Skattestyrelsen.

»De problemer, som vi så i Vejle, svarer til det, vi typisk ser, når vi er på kontrol. Derfor er mit råd til danske virksomheder, der hyrer udenlandske underleverandører, at de sikrer sig, at underleverandørerne bliver registreret korrekt. Både for at sikre, at der løbende afregnes den korrekte skat til Danmark, og fordi den danske virksomhed kan komme til at hæfte for en manglende skat, hvis underleverandørerne er registreret forkert,« siger. Ernst O. Nielsen.

På landsplan besøgte Skattestyrelsen i alt 76 virksomheder, hvor 59 af dem kan forvente yderligere kontrol. Aktionen mod social dumping var landsdækkende, og blev gennemført af Skattestyrelsen sammen med Arbejdstilsynet og politiet.

Hvis du vil vide mere om Vejle

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.