Dagens Briefing: Vejle Idrætsefterskole er hårdt ramt af corona og MeMu præsenterer millionoverskud

Her kan du få et overblik over de seneste nyheder fra JP Vejle.

Artiklens øverste billede
Flemming Linnebjerg, lokalredaktør i Vejle.
Hvis du vil vide mere om Vejle

Corona har fortsat godt fat i kraven på samfundet, og Vejle Idrætsefterskole går ikke fri. Eleverne er netop vendt tilbage efter juleferie, men mange af dem er sendt hjem igen - enten som smittede eller nærkontakt

Tirsdag den 18. januar 2022 blev en fin dag for Vejles udsatte, ensomme og sårbare, da der blev budt på gratis mad og drikke.
Vi har også historien om Luna Maj Vestergaard, som slet ikke er vild med de mange corona-restriktioner, hvilke hun, ikke uden omkostninger, sammen med mange andre demonstrerede imod i lørdags, og så har en 22-årig vejlenser meldt sig selv i en omfattende afpresningssag.
Endelig er der historien om MeMu, som for første gang siden restaurantens etablering lander et resultatet på den gode side af én million kr.

Dagens udvalgte: Mere end hver tredje elev på Vejle Idrætsefterskole er hjemsendt på grund af corona

Da forstander Frank Rasmussen bød eleverne tilbage på Vejle Idrætsefterskole for blot et par uger siden, var det med en plan for, hvordan eleverne ikke skulle blive smittet med corona.

Planen indebar blandt andet en medbragt negativ test og to ugentlige tests. De to ugentlige test er noget, som alle danske efterskoler er blevet pålagt.

Derudover har efterskolen i Vejle haft fokus på smitteopsporing og haft stor tillid til, at eleverne fortæller, hvem de har været i nærkontakt med ved eventuel smitte.

Den plan var dog ikke nok til at holde corona uden for dørene på efterskolen. Efterskolen oplever nemlig et udbrud.

»Lige nu har vi corona på skolen, og det har vi haft nogle dage efterhånden. Vi har omkring 20 elever og to lærere hjemsendt, fordi de har fået konstateret corona med en positiv PCR-test. Derudover har vi cirka samme antal elever hjemme, fordi de har været i nærkontakt med de smittede,« fortæller Frank Rasmussen.

Du skal også læse:

  • I journalistik er brugen af forstærkere ikke velset, men tirsdag den 18. november var altså en fin dag - for her fik en stor gruppe udsatte, ensomme og sårbare nemlig serveret gratis mad og drikke.
  • Vejlensiske Luna Maj Vestergaard er træt af meningsløse corona-restriktioner, hvilket hun sammen med mange andre beviste ved en demonstration i lørdags - og det var »ikke bare en flok konspirationsteoretikere«, understreger hun.

Har du læst dette:

Det forgangne år har ikke været et drømmeår, hvis man har været restauratør. Nedlukninger og tidlige stop for udskænkning har sat sit præg på restaurant-året.

Hos Restaurant MeMu har ejerne og ægteparret Michael Munk Nielsen og Mette Derdau dog god grund til at smile. I september beholdt restauranten sin Michelin-stjerne, og nu har selskabet bag restauranten præsenteret et millionoverskud.

Det fremgår af det seneste årsregnskab fra MeMu Holding, som netop er blevet offentliggjort. MeMu Holding står bag både restauranten, bistroen samt Restaurant Fænøsund i Middelfart, som Michael Munk Nielsen og Mette Derdau også driver.

Årsregnskabet viser, at MeMu Holding det seneste regnskabsår, der går fra 1. oktober 2020 til 30. september 2021, har leveret et overskud på godt 1,2 mio. kr. Dermed har selskabet formået at løfte overskuddet fra lige over 800.000 året før.

Det er første gang, at selskabet, der blev stiftet i 2017, leverer overskud på over en mio. kr. Selskabet har dog hvert år formået at løfte overskuddet.

Hvis du vil vide mere om Vejle

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.