Afpresningssag med nøgenbilleder kræver endnu en mand varetægtsfængslet – nu skal han bare findes

En 22-årig mand fra Vejle skal varetægtsfængsles, det har landsretten omgjort.

Artiklens øverste billede
The Snappening; Appen Snapchat er blevet lækket og tusindvis af private nøgenbilleder florerer nu på nettet. IPhone med Snapchat installeret.

Hvis du vil vide mere om Vejle

Tre unge mænd fra Viborg sidder lige nu varetægtsfængslet i en afpresningssag. Snart kan endnu en mand blive varetægtsfængslet i sagen.

Den fjerde mistænkte person i sagen blev sigtet og fremstillet i grundlovsforhør i sidste uge, men her mente retten i Viborg ikke, at der var grund til at varetægtsfængsle manden. I denne uge har landsretten dog omstødt den beslutning, det skriver TV Midtvest.

Den 22-årige mand, der er fra Vejle, er dog ikke anholdt endnu. Da politiet ville anholde ham, var han ikke hjemme, og det er ikke lykkedes at finde ham endnu.

»Eftersom vi har fundet ud af, at han har en større rolle i sagen end først antaget, er vi tilfredse med landsrettens dom. Manden er efterlyst til anholdelse, men er ikke blevet fundet endnu. Der er dog intet, der tyder på, at han er stukket af,« fortæller Katrine Melgaard, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi, til TV Midtvest.

Afpresset på Snapchat

De fire mænd er mistænkt for at have begået omfangsrigt bedrageri og afpresning på det sociale medie Snapchat.

Her har mændene oprettet falske kvindelige profiler, som har tilbudt at sælge sexvideoer og nøgenbilleder.

De mænd, der har budt sig til som købere, er efterfølgende blevet afpresset til at betale sig fra at få offentliggjort deres køb. Der er op mod 200 forurettede i denne sag, som er blevet afpresset eller forsøgt afpresset.

»Vi ser med alvorlige øjne den form for forretningsmetoder, så mange forhold og så mange forurettede,« sagde anklager Katrine Melgaard i sidste uge.

Sagen blev anmeldt første gang i august 2021, og de tre andre mænd har siddet varetægtsfængslet siden september 2021.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen