Tidligere Vejle-borgmester har utallige minder med Dronningen: To af dem glemmer han dog aldrig

I dag har Dronning Margrethe regeret i 50 år, og det får minderne til at vælte frem hos byens tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Artiklens øverste billede
Den tidligere borgmester har mødt Dronning Margrethe et utal af gange. Her ses han også i selskab med Prinsgemalen. Privatfoto

Hvis du vil vide mere om Vejle

Arne Sigtenbjerggaard har mødt dronningen så mange gange, at han faktisk har svært ved at huske helt præcist, hvor mange gange, der er tale om.

Den tidligere Vejle-borgmester indleder med at sige seks gange, men i sin talestrøm om de mange minder med dronningen bliver tallet hele tiden større og større, og pludselig er han helt oppe på 10. Eller rettere sagt, så har han i hvert fald mødt Hendes Majestæt 10 gange.

Og da jeg så kigger op på uret, siger Dronningen: “Ja, for min skyld kan vi bare gå videre. Jeg er færdig”. Og så måtte vi jo gå videre. Det glemmer jeg aldrig.«  

Der var nemlig dengang, dronningen kom til Jelling for at overvære, at Gorm den Gamles knogler blev genbegravet på sin oprindelige plads i 2000. Det var første gang den tidligere borgmester mødte Danmarks Dronning.

Men sidenhen har Arne Sigtenbjerggaard også været i selskab med den forhenværende kinesiske præsident Hu Jintaos og Hendes Majestæt på samme tid. Hele to gange har den tidligere Vejle-borgmester også haft æren af at blive indbudt til Dronningens fødselsdagsfest i København. Han var nemlig med som gæst til både hendes 70 og 75 års fødselsdag.

Alligevel er det ingen af de særlige minder, som Arne Sigtenbjerggaard vil fremhæve først. Det er nemlig to andre oplevelser, der især har indprintet sig i Arne Sigtenbjerggaards hukommelse. Den ene var dengang, Dronningen var i Jelling til den store indvielse af Monumentområdet i 2013:

Dronningens tallerken var tom

»I den forbindelse var der selvfølgelig en stor frokost, hvor jeg kom til at sidde mellem Dronningen og Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Der skal jeg lige love for, at jeg havde fine damer på begge sider af mig,« siger han og uddyber:

»Men det sjove var, at snakken mellem os gik så fint, så fint. Men så bemærkede jeg pludselig, at dronningen begyndte at kigge på uret. Så kiggede jeg hurtigt ned på dronningens tallerken og kunne se, at den var tom. Så kiggede jeg ned på min egen tallerken, og den er slet ikke tom. Og da jeg så kiggede op på uret, sagde dronningen: Ja, for min skyld kan vi bare gå videre. Jeg er færdig. Og så måtte vi jo gå videre. Det glemmer jeg aldrig.«

Men det er ikke den eneste gang, at den forhenværende Vejle-borgmester har haft hænderne fulde i selskab med Dronning Margrethe. Den anden gang var i 2005, da kongeskibet kom på besøg i Vejle Havn, og han var til frokost med dronningen i Spinderihallerne:

Hun valgte selv retningen

»Alt var planlagt ned til allermindste detalje, og vi skulle følge planen nøje. Jeg havde fået at vide, at det var meget vigtigt, at jeg efter middagen førte dronningen ud af salen via den fine gang, der var blevet lavet, så hun ikke kom forbi en masse ledninger og kabler, som var blevet samlet på gulvet. Vi ville jo ikke risikere, at hun faldt,« siger Arne Sigtenbjerggaard bestemt og tilføjer smågrinende:

»Men inden jeg fik set mig om, var dronningen i fuld fart mod ledningerne, og jeg kunne hverken nå det ene eller andet, selvom jeg løb efter hende. Hun tog bare et stort skridt henover dem, og så var hun ligesom videre i teksten. Der var ikke nogle, der skulle fortælle hende, i hvilken retning hun skulle gå. Hun havde besluttet sig.«

Hvis du vil vide mere om Vejle

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen