Her er navnene til Rock i Byparken

Der er både nye og gamle navne på plakaten til næste års Rock i Byparken.

Artiklens øverste billede
Tessa vandt i weekenden en Danish Musik Award som årets nye livenavn og spiller til næste års Rock i Byparken. Arkivfoto: Henning Hjorth

Hvad har Rock i Byparken og FN’s verdensmål til fælles?

Umiddelbart ikke meget.

Men til planlægningen af næste års koncertrække har Vejle Musikteater haft et af de 17 verdensmål i tankerne. Det drejer sig om de femte verdensmål, som handler om ligestilling mellem kønnene, og det afspejer sig i det netop offentliggjorte program. Der er nemlig tre kvinder og tre mænd på plakaten.

De føreste to koncerter bliver spillet den 12. august, hvor Benjamin Hav og L.O.C kommer forbi byparken. Ugen efter er det Lis Sørensen og Gnags, der er på programmet, mens koncertrækken afsluttes af Tessa og Medina den 26. august.

»Vi støtter gerne op om en større ligestilling i musikbranchen. Men det kræver jo, at nogen af os, der arrangerer musikkoncerter, helt konkret også fører det ud i livet. Vi tror ikke, at der er mange i branchen, der lige nu arbejder strategisk og konkret med det. Det har vi valgt at gøre i Vejle Musikteater. Helt konkret med programlægningen til Rock i Byparken 2022. Vi har taget højde for at der skulle være 50/50-kønsmæssig balance mellem de annoncerede musiknavne,« siger Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, i en pressemeddelelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen