Så lang tid skal du vente for at blive testet for corona

Du skal vente et par dage, hvis du vil pcr-testes i Vejle. Flere andre steder er der også lang ventetid.

Artiklens øverste billede
I Horsens er der i øjeblikket ledige tider i løbet af tirsdag, men i både Vejle, Kolding, Middelfart og Fredericia er der flere dages ventetid. Arkivfoto: Marius Renner

Mange steder i landet er det svært at få tid til corona-test. Og det gælder også i Vejle Kommune.

Da JP Vejle tirsdag formiddag klikkede ind på coronaprover.dk, var næste ledige tid til pcr-test fredag kl. 10.20 i testcentret på Tysklandsvej 4. Til gengæld var der knap 100 tider at vælge mellem fredag.

Ifølge coronaprover.dk er der også først tid til test i Kolding på fredag, og i Middelbart skal man vente helt til på søndag. I Fredericia er ventetiden endnu længere. Der er nemlig først tid på mandag.

Mandag skrev TV2, at der over hele landet er lang ventetid til test, og flere sundhedsordførere gav udtryk for, at testkapaciteten burde øges.

Det er blandt andet beslutningen om at genindføre coronapasset, der gør, at behovet for test er steget, og i en pressemeddelelse har Styrelsen for Forsyningsikkerhed skrevet, at testkapaciteten bliver opjusteret, så der fremover kan testes 370.000 personer om dagen. De tests er fordelt på både pcr- og lyntest. Opjusteringen forventes at være gennemført i denne uge.

Har man som vejlenser behov for at blive pcr-testet for corona - eksempelvis hvis du er nærkontakt til en smittet - kan du søge mod Horsens, hvor der tirsdag formiddag er over 30 ledige tider.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen