Rør en krabbe og mød en havbiolog, når forskningsskibet Aurora lægger til i Vejle

Hør om havmiljøets tilstand og lær, hvordan vi kan forbedre den, når forskningsskibet Auroa lægger til i Vejle i denne uge.

Artiklens øverste billede
Havet kommer på skoleskemaet under forskningsskibet Auroras ekspedition i Syddanmark. Foto: Hovedet i Havet

Hvis du vil vide mere om Vejle

Du får nu mulighed for at røre en krabbe, se et bundskrab, dufte havet og mødet en havbiolog, når forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet bl.a. besøger Vejle som en del af årets togt, der skal sætte fokus på havmiljøet i Lillebælt.

Der er både planlagt undervisning af lokale skoleelever og sat tid af til et byrådsbesøg på skibet. Der er desuden også mulighed for at alle interesserede kan komme forbi til aktiviteter på kajkanten i samarbejde med Sund Vejle Fjord og Syddansk Universitet. Her kan du møde både havbiologer og naturvejledere, der er klar til at fortælle og svare på spørgsmål om livet i havet. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Tirsdag lægger forskningsskibet nemlig til på Honnørkajen på havnepladsen i Vejle. Det er togtets første stop, efter at Aurora stævnede ud fra Aarhus Havn mandag. På torsdag forstætter turen videre til Fredericia og derefter til Middelfart, Kolding og Sønderborg på en i alt tre uger lang ekspedition.

Til sidst samles elevernes ideer og forslag til at forbedre havmiljøet i en ’ide-stafet. Foto: Hovedet i havet

Elevernes ideer præsenteres

Togtets samlede mål er at øge interessen for havmiljøet og gøre flere klogere på, hvordan man kan forbedre havmiljøets tilstand i Lillebælt.

Den del af projektet, der handler om at sætte havet på skoleskemaet, har fået titlen ”Hovedet i Havet”.

»Projekt ’Hovedet i Havet’ sætter fokus på den meget spændende og righoldige natur, der findes under havets overflade og dermed er skjult for de fleste. Det er en stor fornøjelse, at vi under dette års togt med Aurora kan arbejde tæt sammen med de mange ildsjæle fra kommunerne, og sammen med dem fortælle at det er vigtigt at passe på den naturtype vi bl.a. finder i Lillebælt,« siger projektkoordinator og leder af togtet Signe Brokjær i pressemeddelelsen.

Til sidst samles elevernes ideer og forslag til at forbedre havmiljøet i en ’ide-stafet’, der afsluttes i Sønderborg. Forslagene præsenteres ved en konference i byens multikulturhus den 13. november.

Hvis du vil vide mere om Vejle

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen