Spor på Vejlefjordbroen kan være spærret i flere dage

Vejdirektoratet havde forventet, at det vejarbejde, der fra tirsdag morgen har spærret et spor på Vejlefjordbroen, ville kunne klares på en nat. Men arbejdet trækker ud.

Artiklens øverste billede
Martin Østergaard forklarer, at man tirsdag morgen venter på et specialkøretøj, før vejarbejdet kan genoptages Arkivfoto: Lars Skaaning

Bilister, der skal krydse Vejlefjordbroen de kommende dage, kan gøre klogt i at køre hjemmefra lidt før. Især i myldretiden.

Et akut vejarbejde har nemlig spærret en del af det højre spor i sydgående retning. Det oplyser Martin Østergaard, pressechef i Vejdirektoratet.

»Jeg kan desværre ikke afvise, at det vil tage flere dage,« siger han.

Det akutte vejarbejde har i løbet af tirsdag morgen skabt massive problemer i sydgående retning på motorvejen, og der har været op til en times forsinkelse på strækningen. Samtidig er Vejle by sandet til, fordi bilisterne har forsøgt at køre gennem byen.

Martin Østergaard oplyser, at et rutinemæssigt vejarbejde har vist sig at være mere omfattende end som så, og man har derfor været nødsaget til at spærre en sektion på broen.

»I nat var vi i gang med at arbejde på en fuge på broen, som skulle have udbedret en akut skade, der var opstået. Vi havde forventet, at vi kun skulle arbejde der i nat, og at vi ville være færdige inden myldretiden. Men der er sket det, at vi kan se, at den skade, som fugen har, er værre end først antaget,« forklarer Martin Østergaard, der fortæller, at Vejdirektoratet ofte er ude at reparere skader om natten.

Venter på specialkøretøj

Er man kørt forbi vejarbejdet tirsdag morgen, har man måske bemærket, at der ikke umiddelbart var nogen til stede, som arbejdede på skaden. Det er der en god grund til, siger Martin Østergaard.

»Vi venter på, at der kommer et specialkøretøj, som skal bruges til at udbedre skaden. Jeg kan godt forstå, at det kan være frustrerende, at det ser ud som om, vejarbejdet er ubemandet, men vi er ikke gået hjem. Vi venter på specialkøretøjet,« siger han.

Pressechefen slår desuden fast, at det ikke er farligt at køre på broen.

»Broen er ikke spærret af hensyn til broens sikkerhed, men fordi køretøjerne kan tage skade af at køre over vejarbejdet,« siger Martin Østergaard.

Han opfordrer bilister, der skal ud på Vejlefjordbroen de kommende dage, til at orientere sig via trafikmeldinger, Vejdirektoratets trafikkort og trafikinfo.dk.

Mere som dette

Mest læste

Del artiklen