Kok fra populær Vejle restaurant kåret til Danmarks bedste med østers

Nicolaj Møller fra Treetop blev mandag kåret til vinder af konkurrencen Årets Østerskok som en del af Danmarks Østersfestival.

Artiklens øverste billede
Mandag skulle konkurrencen Årets Østerskok afgøres, og her blev sejrherren Nicolaj Møller fra restaurant Treetop. Foto: Søren F. Gammelmark

Endnu en udmærkelse er tilfaldet Vejles restaurantscene.

Mandag skulle konkurrencen Årets Østerskok afgøres, og her blev sejrherren Nicolaj Møller fra restaurant Treetop.

Det skete med en ret bestående af bl.a. agurk, dild og peberrod toppet med en iscreme på wasabi - den såkaldte japanske peberrod.

Udover det var Nicolaj Møller bedst i kategorien østers i det salte køkken med en ret, som allerede skulle være populær på restauranten.

Arrangementet blev afholdt på Rømø som en del af Danmarks Østersfestival, hvor omkring 4.000 besøgende over fire dage troppede op. Festivalen var i år udvidet fra to til fire dage og talte også andre lokationer som Tønder, Højer og Skærbæk.

Nicolaj Møller var i de to kategorier bedst blandt 23 deltagere, heriblandt repræsentanter fra københavnske Alchemist og restaurant HOS i Odense.

»Vi bor jo her og er vant til østers, men det er fantastisk at komme på Danmarks Østersfestival og se så mange forskellige måder, man kan tilberede østers på. Jeg har kun nået at smage et par af retterne, men de er virkelig lækre, og så er kokkene jo fantastiske til at anrette, så det ser utrolig indbydende ud,« siger Lisbeth Christensen fra Havneby, som var mødt op til festivalen.

Mere som dette

Mest læste

Del artiklen