• For abonnenter

Retro-cykelrytteren Niels Bjørnsteen er vild med Vejles bakker og har været det, siden hans nu afdøde hustru introducerede ham til byen for første gang

En af de cykelentusiaster, der ser frem til Vejles store cykelsatsning Grupetto Festival, der afholdes i weekenden, er Niels Bjørnsteen, der er medstifter af det lokale retrocykelhold Squadra Molteni. Han faldt pladask for byens cykelpotentiale for over to årtier siden, da hans nu afdøde hustru gerne ville have ham med tilbage til hendes barndomsby.

Artiklens øverste billede
Udover kærligheden til cykelsporten og sine to børn på nu 24 og 18 år, kom der for otte år siden også en ny kærlighed og kvinde ind i Niels Bjørnsteens liv, efter at han for 14 år siden mistede sin daværende hustru i en trafikulykke. Men eftersom hans nye kæreste bor i Herning, er der fortsat god plads til cykler og andre transportmidler i hans stue, og sådan foretrækker han det også lige nu. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

Hvis du vil vide mere om Vejle

Han har to orange Eddy Merckx-cykler fra 1970’erne stående i sin stue og én hængende på væggen. En lyseblå Vespa er nænsomt placeret op ad endevæggen og et surfbræt har indtaget hjørnet over for.

For medstifteren af retrocykelholdet Squadra Molteni Niels Bjørnsteen, der ofte indtager Vejles bakkede landskab på en af retrocyklerne iført uldtøj, er boligplaceringen på toppen af St. Bjerggade noget nær perfekt.

Faktisk behøvede hans

Spar 50%

JP Vejle
Fuld adgang til
JP Vejle
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Vejle?
JP Vejle JP.dk
Fuld adgang til
JP Vejle og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen