Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Læserbrev: Hverken hoved eller hale i den økonomiske prioritering

Artiklens øverste billede
Erik Bo Andersen, byrådsmedlem og formand for Østbroen. Arkivfoto.

Den 27. marts havde Randers Byråd møde, hvor man skal træffe vigtige beslutninger, og prioriteringer med baggrund i økonomi og råderum.

Det blev en underholdende aften….

I sag nr. 85 vedr. Budgetprocedure startede borgmesteren som altid med at fremlægge en sag og her siger han så, og jeg citerer: 

»Jeg tror, at alle er klar over, at vi ligesom rigtig mange andre kommuner, står overfor potentielt meget vanskelige budgetlægninger. Flere af vores fagområder er under et betydeligt pres, særligt socialområdet, men også familieområdet og ældreområdet og den kollektive trafik. Hertil kommer regeringens nedlæggelse af jobcentre og store besparelser på den kommunale administration«.

Men men men…….. lad os så lige finde et par andre sager frem på dagsordenen og teste borgmesterens ord om manglende penge til kernevelfærden og fagområderne og så til besparelse på administrationen:

Sag nr. 72 vedrørende midler til ombygning af kryds Århusvej/Grenåvej. Her bruger man 2,8 mio. kr., der ikke er budgetsat

Sag nr. 76 vedrørende anlægsbevilling til Justesens Plæne. Her bruger man 10,6 mio. kr. som ikke er budgetsat + drift

Sag nr. 80 vedrørende principper for udmøntning af kommunale- og naturgenopretningsprojekter. Her bruger man 700.000 kr. svarende til 19,4 pct. på projektledelse ud af i alt 3,6 mio kr.

Sag nr. 81 vedrørende Infrastrukturplan – projektledelse og koordination. Her topper man virkelig behovet for besparelse på administration. 400.000 kr. årligt til at være projektleder på infrastrukturplanen, hvor der pt. står 8,5 mio. kr., der burde være reserveret til en forlængelse af Ringboulevarden til over 50 mio kr. hvor man jfr. budget afsætter 10 mio kr. årligt til Infrastrukturplanen… hvad skal projektlederen lave?

Og 600.000 kr. årligt til projektledelse på klimabroen, der ligger mindst 10 år ude i fremtiden? I 2030 har man kun knap 200 mio. kr., hvis man fratrækker lån og er således kun en tredjedel af vejen i midler i forhold til en igangsættelse? Hvad skal projektlederen lave?

1 mio. kr. årligt i alt som ikke er budgetsat

Alle ovenstående sagde Østbroen selvfølgelig nej til, for vi er økonomisk ansvarlige og bruger sund fornuft.

Der er ikke meget bekymring fra borgmesterens side, når man bruger penge man ikke har, og så klinger ord noget så hult, når man fremfører, at der er vanskelige budgetlægninger og oprørte farvande forude. Klart er budgetlægninger vanskelige, specielt når man fråser med pengene og ikke har styr på budget og den samlede økonomi.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.