Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Kommentar: Den brutale konstituering var en magtdemonstration - og en ydmygelse af Enhedslisten og de tre lokallister

Det havde været høfligt og lidt mere værdigt over for vælgerne at vente til alle, eller næsten alle, stemmer var talt op. Det gjorde man i de 97 andre kommuner. Konstitueringens timing tegner desværre ikke lyst for den kommende valgperiode. Tryk avler modtryk.

Artiklens øverste billede
Roger Buch, kommunalforsker og centerleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er ny klummeskribent på JP Randers. I dag giver han sit syn på den noget specielle valgnat i Randers. Foto: Jens Bangsbo

Roger Buch, kommunalforsker og centerleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er ny klummeskribent på JP Randers. Her vil du løbende kunne læse hans kommentarer til det, der rører sig i byen.

En af KV21’s mest overraskende konstitueringer skete i Randers.

45 minutter før midnat tog den socialdemokratiske borgmester Torben Hansen ordet på vegne af næsten alle de landsdækkende partier. Han fortalte, at der var lavet en konstitueringsaftale og at Socialdemokratiet har borgmesterposten fire år mere.

Det overraskende var ikke aftalen - det var timingen. Kun to tredjedele af stemmerne var optalt. Der var stadig usikkerhed om nogle af mandaterne.

Spar 50%

JP Randers
Fuld adgang til
JP Randers
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Randers?
JP Randers JP.dk
Fuld adgang til
JP Randers og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Andre læser

Mest læste

Del artiklen